PRIVREMENO RJEŠENJE

Bivši selektor Hrvatske na klupi Dinama

Čačić naslijedio Kopića

Čačić: Već vodio "Modre". AGENCIJE

A. V.

21.4.2022

Bivši hrvatski selektor Ante Čačić (68) vodit će Dinamo do kraja ove sezone, objavio je zagrebački klub, koji je jutros smijenio Željka Kopića nakon poraza u derbiju protiv Hajduka u srijedu.

Čačić ima zadatak u preostalih pet kola hrvatskog prvenstva odbraniti Dinamovu prednost na vrhu tabele HNL-a. Dinamo je vodeći s 66 bodova, dva više od Osijeka te četiri više od Hajduka.

Ante Čačić vodio je prvu momčad Dinama ranije u trenerskoj karijeri, od decembra 2011. do novembra 2012. godine. S "plavima" je u sezoni 2011./12. osvojio naslov prvaka Hrvatske i Hrvatski kup te je u sezoni 2012/13. s momčadi ostvario plasman u grupnu fazu UEFA-ine Lige prvaka. Dinamo je u toj sezoni u kvalifikacijama za grupu elitnog takmičenja protiv ekipa Ludogoreca, Šerifa i Maribor ostvario niz od šest utakmica bez poraza, tačnije pet pobjeda i jedan remi.

Čačić je od 2015. do 2017. godine bio selektor hrvatske reprezentacije s kojom je ostvario učinak od 15 pobjeda, šest remija i četiri poraza u 25 utakmica, uz gol-razliku 46-16.

Na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine odveo je Hrvatsku do osmine finala gdje ju je u produžetku savladao kasniji evropski prvak Portugal. Čačića je naslijedio sadašnji selektor Zlatko Dalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.