PREMIJER LIGA BIH

Ivković: Odvojili smo se od Sarajeva

Bez obzira što smo postigli rani gol, nismo imali mirnoću u pasu, rekao je trener Borca

Tomislav Ivković. Arhiva

G. Š.

23.4.2022

Banjalučki Borac je u 27. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedio Radnik iz Bijeljine sa 1:0 i tako učvrstili treću poziciju koja vodi u Evropu. Tako je trener Borca Tomislav Ivković došao je do prve pobjede na klupi Banjalučana od kada je naslijedio Nemanju Miljanovića.


Ušli smo jako nervozno u utakmicu

- Ušli smo jako nervozno u utakmicu, rekao je Ivković i dodao:

- Bez obzira što smo postigli rani gol, nismo imali mirnoću u pasu. Nismo imali dominaciju što se tiče tačnosti pasa, izlaska… I onda, ta nervoza, falio nam je drugi gol koji bi nam donio kompletan mir. Vjerovatno je imala uticaj i sva ta situacija, jer se znali da je Sarajevo izgubilo. U tom momentu nervoza se još pojačala. Imali smo neke situacije da zabijemo drugi gol. Isto tako moramo reći da je Radnik odigrao fantastičnu utakmicu. Imali su dvije veoma dobre šanse...

Trener Borca uputio je riječi hvale za bijeljinsku ekipu.

- To je ekipa, što sam govorio i prije, koja ne zaslužuje ovo mjesto na tabeli. Čestitam im i želim im puno sreće. Mi nismo odigrali dobru utakmicu. Daleko od toga. Bitno je da smo pobijedili. Jer svaka utakmica protiv davljenika je vrlo teška. Oni nemaju s nama ništa izgubiti, onda je nezgodno, analizira Ivković.


Velika prednost

Borac je ovom pobjedom sada na sedam bodova prednosti u odnosu na Sarajevo.

- Bitna pobjeda. Odvojili smo se od Sarajeva. Da li će nam to dati mirnoću? Mislim da hoće. Za nastavak prvenstva moramo dati puno više što se tiče igre - zaključio je trener Borca.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.