FK VELEŽ

Dudić: Posušje protivnik, Sarajevo već u mislima

Probat ćemo izaći visoko, da nametnemo naš ritam , rekao je Dudić

Feđa Dudić. Arhiva

Piše: G. Š.

25.4.2022

Velež će danas (18 sati) na stadionu „Rođeni“ dočekati Posušje, u posljednjoj utakmici 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.


Finale Kupa BiH

Šef stručnog štaba Mostaraca Feđa Dudić u najavi utakmice istakao je da će danas, kao i u predstojećim prvenstvenim duelima rotirati ekipu, odnosno odmarati igrače, kako bi njegov tim bio u optimalno stanju za finale Kupa Bosne i Hercegovine i duel sa Sarajevom na zeničkom Bilinom polju (19. maj).

- Probat ćemo izaći visoko, da nametnemo naš ritam , rekao je Dudić i dodao:

- Bit će možda opet malih promjena i korekcija u timu, dat ćemo šansu nekim igračima, a neke ćemo odmarati. Za sada to dobro ide. Želimo da do 19. maja imamo 16-17 igrača, da ne kukamo - ako ne daj Bože bude povreda ili kartona, već da može svako svakoga zamijeniti. I u ovim ostalim utakmicama ćemo malo balansirati ekipu kako bismo optimalni dočekali finale Kupa BiH.

Prvi mostarski strateg danas očekuje, kako kaže, zahtjevnu utakmicu.

- Dolazi nam ekipa koja zadnje tri utakmice nemaju poraza. Od kako ih je preuzeo kolega Toni Karačić vidljiv je napredak. Pogotovo su dobri defanzivno, protiv Širokog su primili gol iz kontre, protiv Slobode su odigrali 0:0... Protivniku ne dozvoljavaju mnogo igre u polju, istakao je Dudić.


Pune tribine

Veznjak „Rođenih“ Samir Radovac.očekuje da tribine budu ispunjene kao i protiv Tuzla Cityja u Kupu BiH.

- Nadamo se nastavku pobjedonosnog niza i kvalitetnoj utakmici. Očekujem da ćemo do finala Kupa BiH protiv Sarajeva ostvariti što kvalitetnije rezultate, naglasio je Radovac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.