PREMIJER LIGA BIH

Post festum koševske krize rezultata: Aleksandar Vasoski nije trener za Sarajevo

Borac sam po prirodi i mislim da se možemo izboriti, rekao je Makedonac

Aleksandar Vasoski. Arhiva

Piše: G. Š.

25.4.2022

Fudbaleri Sarajeva su u subotu protiv Tuzla Citiya (0:1) ponovo razočarali navijače i najvjerovatnije ostali bez mjesta koje kroz prvenstvo vodi u Evropu, tako da je već sada definitivno jasno da Aleksandar Vasoski (42) još nije dorastao da bude šef stručnog štaba kluba s Koševa.


Nema napretka

Mladi makedonski trener, koji je zimus naslijedio Gorana Sablića, imao je dovoljno vremena, prvo da kompletira, a potom i uigra tim, ali iz utakmice u utakmicu nema napretka. Ipak, bordo tim ovog proljeća nije pobijedio nijednu respektabilnu bh. ekipu, a poražen je od Željezničara, Zrinjskog, Tuzla Cityja, uz domaći remi sa Borcem...

Zbog toga su najvatreniji navijači kluba s Koševa, nakon posljednjeg poraza od Tuzla Cityja, zvižducima i salvama negodovanja ispratili sa terena trenera Sarajeva, bez obzira na to što je jedini gol postignut poslije očiglednog igranja rukom strijelca Adnana Džafića prilikom prijema lopte. Ipak, bordo tim je za Vasoskog "prevelik zalogaj".

- Borac sam po prirodi i mislim da se možemo izboriti sa ovom situacijom kao ekipa, kao tim, rekao je Vasoski komentarišući koševske zvižduke, te dodao:

- Ima još puno da se igra, tu je finale Kupa BiH (protiv Veleža u Zenici – op.a.).


Potpuni promašaj

Znam da je to tako sa navijačima, ali borac sam po prirodi i ovu situaciju ću samo da preusmjerim u pozitivno.

Na potezu su čelnici kluba, jer do finalne utakmice Kupa BiH u koju je sada stala čitava sezona ostalo je dovoljno vremena da novi trener prodrma ekipu.

U suprotnom, jedna od najlošijih sezona u historiji bordo tima, u kojoj lider Zrinjski šest kola prije kraja sezone bježi nevjerovatnih 31 bod, mogla bi biti potpuni promašaj. A nakon organizacionih problema na startu sezone uložena su značajna finansijska sredstva...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.