LIGA PRVAKA

Bunker Viljareala nije izdržao: Siguran trijumf Liverpula pred revanš u Španiji

Defanzivno orijentisani gosti postavili su bunker na Enfildu većim dijelom utakmice, a odnos šuteva prema golu bio je 20:1 za Liverpul

Dobra partija Manea večeras protiv Viljareala. UEFA

Piše: M. K.

27.4.2022

Drugu polufinalnu utakmicu Lige prvaka odigrali su večeras Liverpul i Viljareal, a za razliku od sinoćnjeg spektakla u kojem je Mančester siti s 4:3 savladao Real u fantastičnoj utakmici, večeras nije bilo tako.

Defanzivno orijentisani gosti postavili su bunker na Enfildu većim dijelom utakmice, a odnos šuteva prema golu bio je 20:1 za Liverpul.

Mrežu gostiju domaći su načeli tek u 53. minuti, i to autogolom Estupinana.

Samo dvije minute kasnije Sadio Mane nakon asistencije Salaha pogađa za 2:0, a taj rezultat je ostao do kraja meča.

TOK UTAKMICE

Kraj.

88. - Gosti i dalje bez pokušaja u okvir gola, podatak koji zvuči pomalo nevjerovatno. Iako ostaje revanš sljedeće sedmice, čini se kako je ovo ipak bio maksimum koji je Viljareal mogao pružiti ove sezone.

80. - Ulazimo u finiš meča, Liverpul ima sigurno vodstvo 2:0 pred gostovanje u Španiji. U međuvremenu mijenja Klop, izlazi i Diaz, a ulazi Origi.

74. - Kod Viljareala su izašli iz igre Estupinan, Čukvueze i Pareho, a ušli su Trigueros, Aurier i Dia. Kod Liverpula Žota mijenja večeras odličnog Manea, a Keita Hendersona.

70. - Salah je sada bio u šansi, ali ostaje 2:0. Sramotna je igra Viljareala, ekipe koja je prošla među najbolja četiri tima u Ligi prvaka. Nakon 70 minuta španski tim je bez pokušaja u okvir gola.

66. - Iako gube 2:0 gostujući igrači ne jurišaju previše prema golu Liverpula, ali je pitanje koliko uopšte mogu sve i da hoće. Domaći potpuno kontrolišu utakmicu, a omjer šuteva prema golu je čak 16:1 za "Redse"!

Mane je riješio pitanje pobjednika večeras. AFP

62. - Sada je sve mnogo lakše za domaće koji će pokušati do kraja postići koji pogodak kako bi riješili pitanje prolaznika u prvom meču. Gosti do sad još nisu imali udarac u okvir gola.

55. - GOOOOOOOLLLL! Već je 2:0, ovog puta je strijelac Mane! Asistirao mu je Salah.

53. - GOOOOOOOOLLL!!!! Estupinan postiže autogol i dovodi domaće u vodstvo!

50. - Zatresla se mreža Viljareala, ali je gol Fabinja poništen zbog ofsajda.

46. - Nastavljeno je drugo poluvrijeme.

45. - Kraj prvog poluvremena u Liverpulu.

42. - Ulazimo u finiš prvog dijela, nema golova na Enfildu. Mnogo je sreće imao Viljareal sada jer je Tiago pogodio prečku,

37. - Salah je bio u prilici, ali je loptu poslao preko gola.

32. - Ponovo taj uporni Diaz, sada je njegov pokušaj sjajno odbranio golman gostiju. U međuvremenu je požutio Van Dijk nakon jednog grubog starta.

27. - Liverpul je dominantan na terenu, statistika je na strani domaćina, ali put do mreže Viljareala za sada ne pronalaze.

19. - Sada su gosti pokušali izvesti jedan napad preko Danđume, ali sve to teško prolazi jer je presing domaćeg tima veliki.


Domaći navijači napravili su sjajnu atmosferu na Enfildu. AFP

15. - Večeras očito raspoloženi Diaz u nekoliko navrata je do sad pokazao da će biti velika prijetnja golu gostiju. Pritisak domaćih raste.

10. - Uspjeli su se gosti osloboditi početnom pritiska Liverpula i usmjeriti svoju igru prema protivničkom golu.

5. - Potpuna dominacija "Redsa" u uvodnim minutama.

1. - Počeo je susret na Enfildu.

Poštovani čitatelji, dobro došli na tekstualni prijenos druge utakmice polufinala  Lige prvaka, u kojoj se sastaju Liverpul i najprijatnije iznenađenje ove sezone, ekipa Viljareala.

Liverpul je u ranijoj fazi takmičenja, u četvrtfinalu, savladao Benfiku sa ukupnih 6:4, dok je Viljareal nakon eliminaciej Juventusa, novo iznenađenje kreirao protiv Bajerna.

Naravno, i pored svega "Redsi" u ovom meču imaju status favorita, ali je trijumfima nad Juventusom i Bajernom popularna "Žuta podmornica" pokazala je da se nije slučajno našla u Top 4 evropska tima. 

Ova dva tima sastala su se samo dva puta na evropskoj sceni, i to u sezoni 2015/16. u polufinalu Evropske lige, a Liverpul je slavio sa ukupnih 3:1.

Prvi meč Viljareal je slavio na El Madrigalu sa 1:0, dok je u revanšu na Enfildu Liverpul bio ubjedljiv s 3:0.

Što se problema u igračkim kadrovima tiče, nastup Firmina je pod znakom pitanja u Liverpulu, dok na drugoj strani Unai Emeri (Emery) ne može računati na Morena i Pina.

Večerašnji meč sudit će Poljak Simon Marčinijak (Szymon Marciniak).

Podsjetimo, prvi polufinalni susret, sinoć između Mančester sitija i Real Madrida, završen je pobjedom engleskog tima 4:3.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.