RUMUNSKI GOLMAN

Katastrofalna greška Radua: Pogledajte potez koji bi mogao Intera koštati titule prvaka

Inter je sada četiri kola do kraja na 2. mjestu sa dva boda manje od Milana

Trenutak kada je Radu napravio grešku. Screenshot

E. Ć.

28.4.2022

Rumunski golman Ionat Radu nevjerovatnom greškom jučer je, vrlo moguće, izbio Interu titulu prvaka Italije iz ruku. "Nerazuri" su igrali zaostalu utakmicu 20. kola protiv Bolonje, ali su na kraju nakon preokreta zabilježili poraz.

Počelo je dobro za Inter, pošto je Ivan Perišić već u 3. minuti pogodio. Bivši igrač Intera Marko Arnautović je u 28. minuti poravnao rezultat i s 1:1 se otišlo na odmor. U nastavku je trener "Nerazura" Simone Inzagi (Inzaghi) pokušao razdrmati svoju ekipu, napravio je nekoliko izmjena, a od 63. minute na teren je poslao i Edina Džeku. 

Međutim, Inter nije mogao do gola koji bi im donio vrijedna tri boda u utrci za naslov prvaka. A onda totalni šok. U 81. minuti Perišić je bacio aut, Stefan De Fraj (De Vrij) je loptu propustio do golmana Ionata Radua, koji je branio zbog povrede Samira Handanovića, a ovaj katastrofalnom reakcijom poklonio gol Bolonjinom Nikoli Sansoneu (Nicola). 

Inter je sada četiri kola do kraja na 2. mjestu sa dva boda manje od Milana, a imao je sve u svojim rukama. Podsjetimo, utakmica Bolonje i Intera se odigrala naknadno nakon što je prvobitno odložena zbog koronavirusa u redovima Bolonje. 


Katastrofalnu grešku Radua pogledajte na videu (2:10).

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.