LIGA PRVAKA

Ferdinand: Način i energičnost s kojom Liverpul igra presing je zadivljujući

Ovaj tim Liverpula je najbolji koji sam ikada gledao, rekao je Ferdinand

Rio Ferdinand. Arhiva

G. Š.

28.4.2022

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Engleske Rio Ferdinand (43) nije krio oduševljenje igrom Liverpula po završetku prvog meča polufinala Lige prvaka sa Viljarealom (2:0 - strijelci Henderson u 53. i Mane u 55. minutu).


Cilj mora biti četvorostruka kruna

- Ovaj tim Liverpula je najbolji koji sam ikada gledao, rekao je Ferdinand.

Uz trofej Lige prvaka, Liverpul se bori i za osvajanje Premier lige i FA kupa. Klopovi izabranici su ove sezone već osvojili Karabao kup i, ukoliko osvoje sve preostale trofeje, postat će prvi engleski tim u historiji kojem je to pošlo za rukom.

- Nemilosrdni su sa loptom i bez nje. Način i energičnost s kojom igraju presing je zadivljujući. Cilj mora biti četvorostruka kruna. Postaz će besmrtni ako uspiju u tome, bit će najbolji tim u historiji Engleske. Vidjet ćemo da li će uspjeti u tome. U ovom trenutku djeluje da imaju sve što je potrebno za ostvarenje takvog uspeha, istakao je Ferdinand.

Bivši napadač Liverpula Majkl Oven (Michael Owen) nadovezao se na Ferdinandove komentare:

- Zamislite da osvoje sva četiri trofeja? To je nemoguće, ali sada djeluje da Liverpul ima šanse za tako nešto zbog načina na koji igraju i vjere koju imaju. Zato pomisliš, da li stvarno mogu do četvorostruke krune - rekao je Oven.


Predstojeći dueli

Klopov tim se nalazi na drugom mjestu tabele Premier lige sa 79 bodova, a Mančester siti je lider sa bodom prednosti. U finalu FA kupa, "Redsi" će 14. maja igrati sa Čelzijem.

Liverpul sljedeći meč igra u subotu u protiv Njukasla. Meč na Sent Džejms parku možete pratiti na Sport Klubu sa početkom u 13.30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.