JEDAN OD NAJBOLJIH

Mino Rajola je bio "Zlatan Ibrahimović" među agentima: Ovo je priča kako su se njih dvojica upoznali, sve ostalo je historija

Bio sam odjeven za modne piste, obukao sam fino odijelo, imao sam Rolex oko ruke, došao sam u Porscheu i ušao u predvorje, a Mino je imao široke havajke i Nikeovu majicu.., ispričao je Ibrahimović jedne prilike

Zlatan Ibrahimović i Mino Rajola. Twitter

E. Ć.

30.4.2022

Mino Rajola (Raiola) i Zlatan Ibrahimović su vjerovatno bili najzanimljiviji spoj agent-igrač u svijetu fudbala ikada. Jedan od najboljih fudbalaskih agenata je preminuo danas u 54. godini nakon teške bolesti, a mi ćemo se podsjetiti priče kako je upoznao Ibrahimovića. 

Zaprepašćen pojavom

Ibrahimović je tada bio na početku karijere. Požalio se prijatelju da mu je potreban agent. Prijatelj mu je preporučio dvojicu - jedan je radio s Dejvidom Bekamom (David Beckham) i imao je kompaniju u Londonu, a drugi je bio Italijan, onako više mafijaški tip, za kojeg je rekao da će mu više odgovarati s mentalitetom.

Ibra je na kraju uzeo broj ovog drugog. Ispostavit će se da je to bio Mino Rajola. Ugovorili su sastanak, a Italijan je zaprepastio Ibrahimovića svojom pojavom.

- Dogovorili smo sastanak u hotelu. Bio sam odjeven za modne piste, obukao sam fino odijelo, imao sam Rolex oko ruke, došao sam u Porscheu i ušao u predvorje. Želio sam ga impresionirati. Kad je Mino ušao, ostao sam zaprepašten. Imao je široke havajke i Nikeovu majicu na sebi. Zamislite kako to izgleda na čovjeku njegovih gabarita - ispričao je jedne prilike Ibrahimović.

Predstavio se, a Ibrahimović je u čudu gledao u malog Italijana, koji će mu kasnije ispunjavati transfer želje. U koji god je Ibrahimović klub želio, Rajola mu je "sređivao" transfer.

- Naručio je sushija za sedmoricu. Gledam oko nas hoće li nam se još neko pridružiti, ali bili smo samo nas dvojica za stolom. Jeo je halapljivo taj suši kao da je najbolja hrana na svijetu. Govorio engleski, ali ne otmjeno, poslovno, nego načinom koji mi se sviđao. Bio je vrlo pristupačan - ispričao je Zlatan.

Osjetio poveznicu

Zatim je do stola prišao Rajolin asistent i dodao mu aktovku te iz nje izvadio statistike italijanskih napadača...

- Inzagi, 25 utakmica - 23 gola. Vijeri, 27 utakmica - 22 gola... Ibrahimović 25 utakmica - pet golova... Kako da te prodam s ovakvom statistikom - pitao je Mino Ibrahimovića.

Zlatan je u svom stilu odgovorio "da imam takvu statistiku, prodala bi me vlastita majka. Zato te i trebam".

- Mino se nasmijao. Tu sam osjetio poveznicu, jednostavno smo odgovarali jedan drugom. Upitao me "želim li biti najbolji fudbaler na svijetu ili najbolje plaćeni fudbaler na svijetu". Odgovorio sam mu ovo prvo, a on je uzvratio "dobro, jer kad postaneš najbolji na svijetu, ovo drugo će doći samo" - prisjetio se Ibrahimović.

Sjajni napadač je rekao kako je ručak trajao još dva sata, te da je bio spreman stisnuti Mini ruku, ali ga je on zaustavio.

- Ne, ne, ne... Ovaj posao ne funkcionira tako, sad lijepo odi doma, razmisli pa mi se javi... - rekao je tada Mino. A Ibrahimović ga je pozvao nakon svega sat vremena.

- Slušaj me, znam šta je**no želim, ili ćemo potpisati sad odmah ili ništa... I ostalo je historija - ispričao je Ibrahimović.

Zlatan trenutno igra za Milan, ovo mu je drugi mandat, a u karijeri je do sada nastupao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Mančester junajted i Los Anđeles Galaksi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.