VIJEST ODJEKNULA REGIONOM

Kemal Alispahić za "Avaz": Narod je volio Osima, bez obzira za koji klub navijao

Neizmjerno mi je zadovoljstvo što sam poznavao ljudsku i trenersku gromadu Ivicu Osima, rekao nam je Alispahić

Alispahić tužan zbog odlaska legende. ARHIV

M. K.

1.5.2022

Legendarni fudbalski trener i bivši bh. fudbaler, Ivica Osim, preminuo je danas u Gracu, u 81. godini, a ta je vijest odjeknula regionom, ali i šire, što i ne čudi s obzirom na to da je Osim bio poznat fudbalski stručnjak u cijelom svijetu.

Vijest je rastužila mnoge, a nekadašnji bh. fudbaler, danas trener, Kemal Alipahić, za portal "Avaza" rekao je kako je Osim bio čovjek iz naroda.

- Ivica Osim je bio čovjek iz naroda. Narod ga je volio, bez obzira za koji klub navijao. Neizmjerno mi je zadovoljstvo što sam poznavao ljudsku i trenersku gromadu Ivicu Osima. Neka mu je vječna slava i hvala, kratko nam je rekao Alispahić.

Fudbalsku karijeru počeo je 1954. godine u omladinskom pogonu sarajevskog Željezničara, a tokom igračke karijere nastupao je još za Cvole, te Strazbur i Valensijen. Za "A" reprezentaciju Jugoslavije je odigrao 16 utakmica i postigao osam golova.

Kao trener vodio je Željezničar, Partizan, Panatenaikos, Šturm, Džef Junajted, te reprezentacije Jugoslavije i Japana.

Zahvaljujući svom autoritetu i uticaju u svijetu fudbala, dao je nemjerljiv doprinos u prevazilaženju najveće krize i suspenzije NS/FS BiH 2011. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.