FK ŽELJEZNIČAR

Danas sastanak organizacionog odbora za sahranu pokojnog Ivice Osima

I Nogometni savez BiH ustanovio knjigu žalosti, kao i FK Željezničar

Ivica Osim. Arhiva

Piše: G. Šumar

3.5.2022

Iz Fudbalskog kluba Šturm Grac pozvali su navijače da sutra (19 sati) dođu u "Markur-Arenu", gdje će biti organiziran oproštaj od legendarnog Ivice Osima. Međutim, još nije određen datum komemoracije i sahrane u Sarajevu.

- Suzio se krug objekata u kojema bi se mogla održati sarajevska komemoracije. U ovom momentu dominira prijedlog - na kraju krajeva, to je i imperativno, da to bude Narodno pozorište Sarajevo, saznali smo u razgovoru sa nekadašnjim generalnim sekretarom FK Željezničar Zdenkom Jelićem.

Danas će biti održan organizacioni odbor FK Željezničar za sahranu pokojnog Osima, a za sutra je planirana press-konferencija.

- Non-stop sam na vezi sa predsjednikom Želje Cernicom, ali i Ivicinom kćerkom Irmom... Također, znam da su se javili i iz Nogometnog saveza BiH, te da su i oni ustanovili knjigu žalosti, kao i FK Željezničar. U svim tim razgovorima provejava da se sve te akcije objedine i da se napravi nešto stvarno dostojanstveno, na nivou koji Osim i zaslužuje, od ispraćaja, komemoracije... do sahrane – rekao je Jelić, te dodaje da je pomoć ponudila i Ambasada BiH u Austriji.

Kako trenutno stoje stvari, sahrana će biti kraja sedmice ili možda u ponedjeljak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.