ANDERSON SE POVUKAO

Otišao u penziju teniser koji će ostati poznat po visini i nevjerovatnom servisu

Najbolji ranking u karijeri za Južnoafrikanca Keneta Adersona ,visokog 203 cm i poznatog po jakom servisu, bio je peto mjesto na ATP ljestvici 2018.

Anderson rekao zbogom profi tenisu. tennisworldusa.org

M. K.

3.5.2022

Iskusni južnoafrički teniser, Kevin Anderson, 35-godišnjak koji je svojevremeno igrao finala Vimbldona i Ju Es Opena, objavio je kraj igračke karijere.

Najbolji ranking u karijeri za Južnoafrikanca visokog 203 cm i poznatog po jakom servisu bio je peto mjesto na ATP tabeli 2018., nakon čega je slijedilo ispadanje iz prvih 100 zbog povreda koljena, ramena i zgloba, prenio je Index.hr.

- Iskusio sam toliko različitih izazova i emocija, ovaj sport može biti uzbudljiv i istovremeno usamljen. Imao sam uspone i padove, ali ne bih ništa mijenjao, napisao je Anderson na svom Twitter profilu.

- Moje putovanje pomoglo mi je da postanem čovjek kakav sam danas. Odlučio sam povući se iz profesionalnog tenisa. Kad sam bio mali, tata mi je govorio da uspjeh nije definisan rezultatima, nego naporima i žrtvom koje ulažeš na putu do toga da postaneš najbolji što možeš. Dao sam sve od sebe, zaključio je Anderson.

Anderson se profesionalno počeo baviti tenisom 2007. godine i dva je puta bio blizu osvajanja gren slemova - 2017. je izgubio u finalu Ju Es Opena od Rafaela Nadala, a 2018. u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića.

U karijeri je osvojio sedam turnira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.