LIGA PRVAKA

Emeri: Igrači više nisu imali snage

Prvi dio utakmice je bio ono o čemu smo pričali i planirali u našim najoptimističnijim scenarijima, kazao je trener Viljareala

Unai Emeri. AFP

A. V.

4.5.2022

Trener Viljareala Unai Emeri (Emery) svjestan je da je njegov tim potpuno pao u drugom poluvremenu u revanš susreta polufinala Lige prvaka.

Dobila je "Žuta podmornica" prvih 45 minuta s 2:0 i anulirala prednost Liverpula iz prvog meča. Međutim, u nastavku utakmice Englezi su zaigrali mnogo bolje i uspjeli da ostvare još jednu pobedu protiv španskog tima (2:3).

- Prvi dio utakmice je bio ono o čemu smo pričali i planirali u našim najoptimističnijim scenarijima. Ali ipak nam je na kraju trebalo malo više. U stvari, bila nam je potrebna savršena igra – posebno u defanzivi - kazao je Emeri.

Problem je bila i povreda najboljeg igrača…

- Na poluvremenu smo znali da se Đerard Moreno (Gerard) muči i da osjeća bol, ali smo zaista željeli da ga zadržimo sve dok je moguće. Na žalost, nije mogao više da sprinta. Ni ostali igrači više nisu imali snage. Znali smo da moramo više da budemo na lopti, morali smo da kontrolišemo posjed. Ali jednostavno u drugom poluvremenu nismo baš imali kapacitet da odgovorimo na zaista impresivan Liverpul - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.