ENGLESKA

Rangnik: Junajtedu trebaju dva moderna napadača

Ronaldo nije centralni napadač ili ne želi igrati na toj poziciji, smatra trener "Crvenih đavola"

Ralf Rangnik. AGENCIJE

A. V.

4.5.2022

Trener Mančester junajteda Ralf Rangnik (Rangnick) izjavio je da klub mora dovesti dva moderna napadača koji će donijeti kvalitetu kad novi trener Erik ten Hag počne rekonstrukciju momčadi.

Junajted je šesti u Premijer ligi i zabio je 57 golova, odnosno 27 manje od vodećeg Mančester sitija, a Kristijano Ronaldo (Cristiano) je postigao 24 gola u 38 utakmica u svim takmičenjima, od čega 18 u prvenstvu.

- Ronaldo nije centralni napadač ili ne želi igrati na toj poziciji. Očigledno je da klub treba dva nova napadača koji bi donijeli momčadi više kvalitete i opcija. Trebaju nam dva moderna napadača, koji nisu nužno krilni igrači. Ako pogledate situaciju u međunarodnom fudbalu nema puno top ekipa koji igraju sa dva napadača. Većina igra sa tri napadača ili lažnom devetkom - kazao je Rangnik.

 On se je osvrnuo na stanje u Mančester sitiju i Liverpulu, koji se bore za naslov u Premijer ligi.

- Ako pogledate Liverpul i Mančester siti vidjet će da oni imaju pet ili šest klasnih napadača. Gabrijel Žezus (Gabriel Jesus) do prije četiri sedmice jedva da je igrao za Siti, a sada je standardan. Ako me pitate da li je on centralni napadač ili krilo, ili da li je Džek Griliš (Jack Grealish) krilo ili napadač, moj odgovor je da su obojica napadači i da mogu igrati na različitim pozicijama. Takvih igrača mi nemamo puno - izjavio je Rangnik.

Rangnik odlazi na kraju sezone i preuzima mjesto selektora Austrije, ali će nastaviti sa ulogom savjetnika na Old Trafordu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.