REAGOVALA I GRADONAČELNICA

U Gracu ne žele da se zaboravi ime Ivice Osima: Švabo će dobiti trg ili ulicu

Socijalistička omladina pokrajine Štajerske, odmah po vijesti o smrti Osima, zatražila je ulicu Ivice Osima u Gracu

U Šturmu su se oprostili od Osima na veličanstven način. AGENCIJE

M. K.

7.5.2022

Vlasti Graca razmišljaju da se "oduže" legendarnom bh. treneru Ivicu Osimu time što bi jednoj ulici ili trgu dali ime po nedavno preminulom velikanu svjetskog fudbala.

Gradonačelnica Graza Elke Kar (Kahr) saopštila je da razmišlja o takvoj odluci, ali je dodala da najprije treba pitati porodicu Osima da li bi to prihvatili, a potom bi trebalo da se održi sjednica na kojoj bi se razmotrilo donošenje takve odluke.

U medijima se špekuliše da bi trg ispred stadiona u Grac-Libenauu mogao da bude nazvan po Osimu, ali i Augarten u kojem je osnovan fudbalski klub Šturm.

U međuvremenu, Socijalistička omladina pokrajine Štajerske, odmah po vijesti o smrti Osima, zatražila je ulicu Ivice Osima u Gracu.

Oni su istakli da je Osim zaslužio da dobije svoju ulicu u Gracu jer je ličnost koja je zaslužila priznanje za svoje zasluge.

- Osim nije bio samo sportski uzor generacijama, već i ljudski uzor. Dati jednoj ulici njegovo ime bilo bi najmanje što možemo učiniti kako bismo mu se odužili, rekao je šef Socijalističke omladine Štajerske, Džonatan Kaspar (Jonathan Kaspar).

Inale, tijelo Ivice Osima bit će danas transportovano u Bosnu i Hercegovinu nakon što je završena sva potrebna papirologija, a komemoracija i sahrana bit će obavljena 14. maja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.