PRED DUEL NA KOŠEVU

Sedin Torlak za "Avaz": Nadam se da je trener Vasoski shvatio šta je derbi i koliko znači svakom navijaču

Bivši reprezentativac BiH smatra da bi pobjeda u derbiju bila odlična uvertira pred finale Kupa BiH

Torlak je, kao i svaki navijač bordo tima, očekivao mnogo više od ove sezone. FACEBOOK

Piše: M. K.

8.5.2022

Da najveća fudbalska kluba u BiH, Sarajevo i Željezničar, odigrat će u utorak još jedan vječiti sarajevski derbi, a to će biti treći susret dva gradska rivala u ovoj sezoni, u okviru 30. kola Premijer lige BiH.

Podsjetimo, prvo je Sarajevo na Koševu slavilo s 2:0, a potom je bordo tim doživio poraz istim rezultatom na Grbavici.

Daleko su oba kluba od očekivanja njihovih navijača, "Plavi" su u jednoj od najtežih kriza u historiji kluba, finansijskoj i rezultatskoj (trenutno peti), dok trenutno četvrti tim lige, Sarajevo, može spasiti sezonu osvajanjem Kupa gdje ih u finalu čeka Velež.

Sezona za zaborav

Nekadašnji ljubimac navijača Sarajeva i bivši kapiten bordo kluba, Sedin Torlak, kao i svaki simpatizer bordo boje, ovih dana priča o derbiju, te se nada da će njegov bivši klub slaviti na Koševu.

- Ja, kao i svaki navijač, neko ko svaki dan s prijateljima priča o Sarajevu, očekujem pobjedu ako Bog da. Prošli derbi nažalost nije bio po nas dobar, nadam se da je novi trener Vasoski uvidio šta je derbi i šta svima znači ta utakmica, i da će ovaj put u ekipi probuditi taj žar za pobjedom i borbom u derbiju, kaže Torlak za portal "Avaza".

Sezona je za zaborav što se Premijer lige tiče, smatra Torlak.

- Na žalost svih nas zaljubljenika u FK Sarajevo, ova sezona nije ispunila sve ono čemu smo se nadali, osim par utakmica rijetko na kojoj smo mogli uživati, prerano se izgubila borba za naslov. Opet imamo tu priliku da osvojimo Kup i izborimo Evropu, što bi nakon svega bio odličan uspjeh, smatra dvostruki osvajač nagrade "Ismir Pintol", koju dodjeljuju navijači Sarajeva za najboljeg igrača sezone.

Veća stabilnost

Torlak smatra da bi pobjeda u derbiju bila odlična uvertira pred finale Kupa BiH.

- Ova sezona je opet bila turbulentna u Sarajevu kao i neke ranije, ali se nadam da će s pobjedom nad Željom ekipa podići samopouzdanje na najveći nivo i s takvim raspoloženjem ući u finale Kupa. Jer, klub bi sigurno dobio još veću stabilnost igranjem evropskih utakmica, finansijsku prije svega, a dobili bi i veću promociju kao klub u Evropi, dok bi igračima narasle cijene, zaključio je nekadašnji reprezentativac BiH.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.