ŠPANIJA

Espanjol smijenio trenera

Otkaz za Visentea Morena

Visente Moreno. AGENCIJE

A. V.

13.5.2022

Španski prvoligaš Espanjol, trenutno 13. na tabeli, smijenio je trenera Visentea Morena (Vicente) koji ima ugovor do 2023., objavio je u petak klub na svojim službenim stranicama.

- Espanjol je odlučio ne nastaviti saradnju s Visenteom Morenom kao trenerom prve momčadi - dodaje klub koji je također smijenio i sportskog direktora Hoakina Pereza Rufutea (Joaquin).

Unatoč porazu 1:2 od Alavesaa u srijedu, Espanjol je osigurao ostanak u društvu najboljih.. Međutim, trener nije uspio zadovoljiti čelnike kluba koji su mu odlučili dati otkaz dva kola prije kraja prvenstva nakon što je klub osvojio samo jedan bod od mogućih 15 u zadnjih par kola.

Espanjol je u seriji od pet utakmica bez pobjeda u prvenstvu (četiri poraza i jedan remi), a do kraja prvenstva mu preostaje susret protiv Valensije kod kuće u subotu i u zadnjem kolu gostovanje kod Granade sljedeći vikend.

Moreno je za kormilo Espanjola stigao u avgustu 2020. kada je klub bio u drugoj ligi. Prije toga je vodio Herez, Himnatsik iz Taragone i Majorku.

Trenutno klub nije naveo ko je kandidat za klupu, no AS piše da će trener drugog tima Espanjola Luis Blanko (Blanco) voditi ekipu do kraja prvenstva prije nego se nađe zamjena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.