ZENICA

Asmir Suljić pred finale Kupa BiH: Odlučit će naš inat

Spremili smo se u najboljoj mogućoj atmosferi, istakao je krilni napadač Sarajeva

Suljić: Igrati u Sarajevu je pritisak sam po sebi. FK Sarajevo

Piše: G. Š.

19.5.2022

Krilni napadač kluba s Koševa Asmir Suljić, koji će večeras na Bilinom polju biti jedan od najjačih aduta bordo tima, optimista je pred derbi Bosne i Hercegovine.


Najbitniji meč

- Pred nama je izuzetna utakmica, kako za nas, tako i Velež, rekao je Suljić i dodao:

- To je najbitnija utakmica ove sezone - za trofej i izlazak u Evropu. Spremili smo se u najboljoj mogućoj atmosferi - fokusirani smo, znamo koje su naše vrline i Veležove mane. Nadam se da ćemo to iskoristiti i podići pehar.

U suprotnom, ovo će biti jedna od nalošijih – ako ne i najlošija, sezona u poslijeranoj historiji FK Sarajevo.

- Prije svake sezone na Koševu su cilj trofeji. Svaka sezona u kojoj ne podignemo pehar je loše, ali mi ćemo se potruditi da pobijedimo i osvojimo Kup i izađemo u Evropu, kao što smo to i navikli.

Na pitanje koliki je pritisak, Suljić odgovara:

- Igrati u Sarajevu je pritisak sam po sebi. Navikli smo na taj i dodatni pritisak koji donosi finalna utakmica Kupa. Maksimalno smo spremni da odgovorimo zahtjevnoj utakmici, to ćemo pokazati na terenu. Naravno, očekujem pobjedu.


Suljić je istakao da je novi-stari trener Dženan Uščuplić uvijek dolazio u teškim, presudim momentima i osvajao trofeje.

- Nadam se da će i ovaj put biti tako, jer Dženo je Sarajevo. On najbolje poznaje većinu nas igrača... Pred nama je utakmica u kojoj će najviše odlučivati želja za pobjedom. Gledajući sve što se dešava posljednjih dana, mislim da će odlučiti naš inat. Naravno, uz naš kvalitet koji sigurno posjedujemo, zaključio je Suljić.

Dženo je Sarajevo

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.