PRODUŽIO S PSG-OM

Mbape: Mogu zamisliti Realovo razočarenje

Poručio kako će navijati za kraljevski klub u finalu Lige prvaka protiv Liverpula

Mbape: Ostaje u PSG-u do 2025. godine. AGENCIJE

A. V.

23.5.2022

Francuski napadač Kilijan Mbape (Kylian Mbappe - 23) izjavio je u ponedjeljak da "može zamisliti" razočarenje Real Madrida nakon što je ipak potpisao produženje ugovora s Pari Sen Žermen, dodajući da će navijati za kraljevski klub u finalu Lige prvaka protiv Liverpula.

Zadnjih dana mediji su bili prepuni natpisa o prelasku Mbapea u Real Madrid kada mu istekne ugovor s PSG-om na kraju sezone, ali on je ipak u subotu potpisao produženje ugovora s PSG-om do 2025. godine.

La Liga je ljutito reagirala na Mbapeovo produženje ugovora, rekavši da će podnijeti žalbu UEFA-i i da nova ponuda PSG-a "napada ekonomsku stabilnost" evropskog fudbala.

Real je i prošle godine imao odbijenicu od Mmbapea, koji je zahvalio Realu i njihovom predsjedniku Florentinu Perezu na interesu za njegov potpis.

- Svjestan sam šanse i privilegije koju sam imao da me takva institucija poželi. Mogu zamisliti njihovo razočaranje - napisao je 23-godišnji Mbape na Twitteru.

- Bit ću njihov najveći navijač u finalu Lige prvaka u Parizu.

Mbape, koji je ove sezone postigao 39 golova i upisao 26 asistencija za PSG u svim takmičenjima, smatra da može "nastaviti rasti" u klubu.

- Uvjeren sam da mogu nastaviti rasti ovdje, u klubu koji ulaže sva sredstva da dođe do vrha. Jako sam sretan što se mogu nastaviti razvijati u Francuskoj... - rekao je Mbape.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.