KAMP NOU

Barcelona pripremila novi ugovor za 39-ogodišnjeg Alveša

I nakon isteka tog ugovora, Barsa se neće odreći svoje legende već se spremaju Alvešu ponuditi da se priključi trenerskom stručnom štabu

Dani Alveš. Arhiva

G. Š.

26.5.2022

Daniju Alvešu (Alves) za mjesec ističe ugovor s Barcelonom, a najtrofejniji nogometaš u historiji se nada kako će s Brazilom ići na još jedno, zadnje u karijeri, Svjetsko prvenstvo. Kako bi imao šanse za put u Katar, 39-godišnjak mora negdje i igrati barem pola sezone s obzirom na to da je Mundijal 2022 krajem godine.

Katalonski "Sport" piše kako baš zato Alveš po svaku cijenu želi ostati u Barsi barem još pola godine, a izgleda da bi mu Katalonci mogli ponuditi i novi ugovor, ali malo prilagođen njegovim potrebama, godinama i situaciji.

Barcelona navodno Alvešu sprema ugovor koji bi vrijedio do kraja Svjetskog prvenstva, a u njemu bi bila i klauzula prema kojoj se, ovisno o njegovim igrama, saradnja može produžiti i do kraja sezone.

I nakon isteka tog ugovora, Barsa se neće odreći svoje legende već se spremaju Alvešu ponuditi da se priključi trenerskom stručnom štabu. Taj će dio zavisiti o samom Alvešu koji prema nekim izvorima želi ipak igrati još nekoliko godina, a izgleda da je to itekako u stanju. Ove je sezone za Barsu nastupio 17 puta i zabio jedan gol, a trener Ćavi (Xavi) je jako zadovoljan njegovim igrama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.