ARGENTINSKI MEDIJI

Lionel Mesi: Real Madrid nije bio najbolji tim u Ligi prvaka

Ako se desi nešto nepredviđeno ili padne gol, znao sam šta može da nam se desi kao što se desilo i Sitiju, Čelsiju, Liverpulu.., nije prvi put, kaže Mesi

Mesi kritikovao Madriđane. football.fr

M. K.

30.5.2022

Lionel Mesi (Messi) dao je veliki intervju argentinskim medijima u kojem je govorio o reprezentaciji, PSG-u, Ligi prvaka...

U razgovoru za argentinski "Tyc Sports" Mesi je rekao da ne osvaja Ligu prvaka uvijek najbolji tim.

- Liga prvaka? Želim da je ponovo osvojim i krivo mi je što nisam uspio ove sezone. Bolji tim ne pobjeđuje uvijek. Bez želje da nekom oduzimam zasluge, ali Real Madrid nije bio najbolji u Ligi prvaka. Ja vrlo dobro zna šta je Real Madrid. Znao sam šta može nama da se dogodi u osmini finala, dogodilo se, rekao je Mesi.

- Ali, ako se desi nešto nepredviđeno ili padne gol, znao sam šta može da nam se desi kao što se desilo i Sitiju, Čelsiju, Liverpulu… Nije prvi put, Liga prvaka je takmičenje situacija, ne pobjeđuje uvijek najbolji. Postoje specifični momenti i psihološki trenuci kada vas i najmanja greška izbacuje. U Realu su najbolje upravljali tim situacijama i zato su šampioni, dodao je argentinski fudbalski majstor.

Mesi je osvojio Zlatnu loptu za 2021., a tada je Robert Levandovski (Lewandowski) rekao da je trebalo da pripadne njemu.

- Svako ima pravo da priča šta želi. Ne slažem se sa onim što je rekao, ali me i nije mnogo briga. Rekao sam ono što sam mislio. Smatram i dalje da je zaslužio Zlatnu loptu godinu ranije, ali prošle nije. Ja sam mu to rekao i neka to shvati kako želi. Ove godine je zaslužuje Karim Benzema i nemam ni najmanju dilemu oko toga. Osvojio je Ligu prvaku i La Ligu, imao je spektakularnu sezonu i bio je ključni čovjek u svakoj utakmici nokaut faze. Ubijeđen sam da će osvojiti Zlatnu loptu, poručio je Mesi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.