FUDBALER PSG-A

Mesija pitali ko treba dobiti Zlatnu loptu: Pa tu uopće nema dileme

Imali smo puno nade za ovosezonsku Ligu prvaka, rekao je Mesi koji se nije proslavio s Parižanima u najjačem evropskom klupskom takmičenju

Mesi: Real nije bio najbolji u Ligi prvaka kroz sezonu. Twitter

E. Ć.

31.5.2022

Argentinski fudbaler i rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti, nagrade koje dobija najbolji igrač sezone, Lionel Mesi (Messi) otkrio je da nema dilemu o novom dobitniku laskavog priznanja.

- Uopće nema dileme. Sasvim je jasno da je Karim Benzema imao spektakularnu godinu iza sebe. Bio je ključni čovjek Real Madrida od osmine finala do kraja Lige prvaka koju je Real osvojio. Bio je Realov temelj i mislim da je sve jasno po tom pitanju - naglasio je Mesi.

Real Madrid je na putu do 14. trofeja Lige prvaka izbacio i Pari Sen Žermen u osmini finala. Parižani su slavili u prvoj utakmici, ali su "Kraljevi" napravili preokret u revanšu.

Mesi je u prvom meču promašio i jedanaesterac pri rezultatu 0:0, kada je Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) sjajno odbranio.

- Ta uzvratna utakmica protiv Reala nas je ubila. I mene i sve ostale. Imali smo puno nade za ovosezonsku Ligu prvaka. Moram reći da Real nije bio najbolji u ovom takmičenju kroz sezonu, ali je ipak došao do kraja. I to je jedina činjenica - rekao je Mesi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.