FK SARAJEVO

Dudić: Došao sam zbog izazova, pritisak je za mene imaginaran

Moramo podvući crtu, gledati interese kluba, poručio novi trener bordo tima

Dudić: Potpisao na dvije godine s opcijom produženja na još jednu. FK SARAJEVO

Piše: A. V.

2.6.2022

Feđa Dudić (39) danas je zvanično predstavljen kao novi trener FK Sarajevo, s kojim je potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produženja na još jednu.

Na Koševo stiže iz Veleža, s kojim je nedavno osvojio Kup BiH.

- Prije mog prvog radnog dana u FK Sarajevo želim još jednom da se zahvalim svom bivšem klubu na dobrom periodu, uspješnom i za mene i za klub. Želim im sreću u nastavku. Sigurno kad ne budu igrali protiv FK Sarajevo bit ću njihov navijač - rekao je na početku izlaganja Dudić.

- Od danas je ovo moj dom i tako ću se ponašati, nositi ovaj posao kući, biti 24 sata za klub, jednostavno štititi interese kluba. Došao sam tu prije svega radi izazova. Za mene je Sarajevo veliki izazov. Ko je gledao ovo što se dešavalo ne bi se baš svako prihvatio ovoga i napravio ovaj korak, ali jednostavno ja želim da uvijek tražim više od sebe. Imam ciljeve i snove, a kad imaš tako nešto onda moraš da tražiš nove izazove - istakao je Dudić.

Kazao je da cilj za klub kakav je Sarajevo mora biti izlazak u Evropu.

- Mislim da je situacija takva kakva jeste. U razgovoru s čelnim ljudima kluba rekao sam da je izlazak Sarajeva u Evropu bez obzira s kojim igračkim kadrom moga biti cilj. Sigurno da ćemo što prije pokušati da dođemo u vrh bh. fudbala, gdje moramo da budemo - naglasio je Dudić.

- Normalno da neće biti lako. Moja prednost je što znam gdje dolazim, pripremljen sam na to. Nosio sam se i znao nositi s pritiskom. Ogroman je pritisak u klubu gdje sam prije radio. Osvojio sam i trofej, a to jednostavno treba klubu. Treba im trener koji zna da osvaja trofeje, trenera koji zna da igra Evropu i mislim da su to sve neki plusevi s moje strane. Probat ću da pridobijem navijače i da se promijeni taj neki kurs gdje uvijek volimo više sa strane nego domaće. Neću puno da obećavam i nešto govorim. Vidjet ćete sve od prvog kola. Za mene je pritisak imaginaran, ne vidim ga kad igraš dobro, to shvatiš kao dodatnu podršKu. Kad izgaraš i daješ sve od sebe na terenu onda neko ne može da te vrijeđa i ne voli - istakao je Dudić.

Najavio je i igračke promjene.

- Igračkih promjena će sigurno biti. Moramo podvući crtu, gledati interese kluba, a ne neke ljubavi privatne. Gdje sam god radio štitio sam interese kluba. Došao sam tu da napravim dodatni iskorak u svojoj karijeri - kazao je Dudić.

Na kraju se zahvalio rukovodstvu FK Sarajevo što su ga izabrali.

- Nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje. Ne želim tu da ležim i uzimam pare, već želim da radim i zaradim to. I oko odlazne klauzule smo se vrlo lako dogovorili jer jednostavno ja ovdje želim da napravim rezultat i radit ću onako da kad odem da se nikad ne kajem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.