UOČI MEČA FINSKA - BIH

Ivajlo Petev: Sutrašnja utakmica nam puno znači za budućnost

Odigrali smo nekoliko vrhunskih utakmica, ali i onih gdje smo podbacili, rekao je Šehić

Novinarima se obratili selektor i golman "Zmajeva". PRINTSCREEN

M. K.

3.6.2022

Fudbalski A-reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su stigli u Helsinki gdje će čekati sutrašnju utakmicu u okviru Lige nacija.

Nakon što su se smjestili u hotel, u našem taboru održali su press konferenciju, te najavili sutrašnji meč, a novinarima su se obratili selektor Ivajlo Petev, te golman Ibrahim Šehić.

Pokušat ćemo odraditi dobar rezultat, ali i da se spremi ekipa još bolje za ubuduće. Moramo sutra da izgledamo puno bolje nego ranije. To je utakmica koju smo bili izgubili. Nadam se da ćemo sutra izgledati dobro i da nećemo davati mnogo prilike protivniku, kao što je to bio slučaj ranije, istakao je Petev, te dodao:

- Siguran sam da smo naučili puno toga. Mi smo krenuli jako dobro, imali smo šanse, a nakon toga tri greške, tri gola. Puno nam znači ova utakmica za budućnost, rekao je Petev.







Nakon Peteva novinarima se obratio prvi golman našeg tima.

- Odigrali smo nekoliko vrhunskih utakmica, ali i onih gdje smo podbacili. Mnogo mladih igrača imamo u ekipi, moraju preuzeti odgovornost i shvatiti šta znači igrati za reprezentaciju. Mi smo imali mnogo problema u utakmicama kod kuće, dok na gostovanjima nismo izgubili nijednu utakmicu. Ima pozitivnih stvari, ali i negativnih koje moraju biti popravljene, rekao je Šehić.

"Zmajevi" će nakon pressa trenirati, u 18:00 sati po našem vremenu, na Olimpijskom stadionu gdje ćemo sutra odmjeriti snage sa Fincima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.