IGRAT ĆE SE NA GRBAVICI

Bliži se remake derbija između Željezničara i Sarajeva, poznat izgled dresova

Cilj Udruženja Pomozi.ba je i ovaj put okupiti što veći broj gledalaca na tribine, jer je sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen pomoći oboljelima, navode organizatori

Dresovi poput onih iz 1996.. FACEBOOK

M. K.

3.6.2022

Izrađene su replike dresova za fudbalsku utakmicu pod nazivom "Remake derbija između Željezničara i Sarajeva iz 1996. godine".

- Isti igrači koji su nastupili u prvom poslijeratnom derbiju u gotovo istim dresovima istrčat će nakon 26 godina na teren stadiona Grbavica. Potrudili smo se da sve istinski podsjeća na onaj dan kada se na reintegrisanoj Grbavici okupilo više od 20.000 navijača koji su slavili kraj rata, početak mira i povratak fudbala u naš glavni grad.

Cilj Udruženja Pomozi.ba je i ovaj put okupiti što veći broj gledalaca na tribine, jer je sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen pomoći oboljelima. Podsjetit ćemo se prošlosti, zabaviti, uživati u fudbalu, ali i nekome spasiti život!


Sastavi iz davne 1996. godine. FACEBOOK

Zato dođite i vi na reprizu prvog poslijeratnog derbija koji će biti odigran u srijedu 8. juna u 19.30 sati, objavio je jedan od organizatora događaja Jasmin Ligata.

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 5 KM kupiti u prostorijama Udruženja Pomozi.ba i fan shopovima FK Sarajevo i FK Željezničar. Podsjećamo da sav prihod od prodaje ulaznica ide u naš Fond za liječenje "Sportisti za život".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.