LIGA NACIJA

Petev: Bit će promjena, tražimo plan za pobjedu

Selektor BiH uoči utakmice s Rumunijom

Petev: Razmišljam o svemu. FUDBALSKI SAVEZ BIH

Piše: A. V.

6.6.2022

Večeras je u prostorijama stadiona Bilino polje u Zenici održana pres-konferencija reprezentacije BiH uoči sutrašnje utakmice Lige nacija protiv Rumunije.

Selektor našeg državnog tima Ivajlo Petev (Ivaylo) najavio je izmjene u startnoj postavi u odnosu na meč s Finskom (1:1).

- Naravno da će sutra biti izmjena, imamo ima još dva treninga, i sastav će biti određen dva sata prije utakmice - rekao je Petev.

Rumunija je odigrala poprilično loš suset protiv Crne Gore u Podgorici, gdje je izgubila 2:0.

- Blizak sam Rumuniji, pratim rumunsko prvenstvo i znam 99% igrača, uvijek su imali velike igrače, to isto smatram, ali svaka utakmica je posebna za sebe i svako može odigrati slabu utakmicu - istakao je Petev.

Bugarski trener još uvijek nije siguran u kojoj formaciji će igrati.

- Razmišljam o svemu, sutra ćete to vidjeti i sami, tražit ćemo plan da pokušamo dobiti utakmicu - poručio je Petev.

Petev je dodao da će sve zavisiti od njegove ekipe i da je radio s dosta rumunskih reprezentativaca i vjeruje da će plan koji je pripremio funkcionisati.

- Ja se nadam i primjetili ste da su momci raspoloženi da im je stalo i da žele odigrati dobru utakmicu, da zabijemo gol, dva ili tri, sve ovisi o nama. Imat ćemo jakog protivnika, ali dat ćemo sve od sebe da pobijedimo - poručio je Bugarin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.