TRANSFERI

Bordo tim pojačao odbranu, potpisao Marin Aničić

Aničić se u Bosnu i Hercegovinu vraća nakon osam godina, a svojim iskustvom bi trebao pomoći potpuno novoj ekipi Sarajeva

Aničić pojačao bordo tim. FK SARAJEVO

M. K.

13.6.2022

Nakon što je danas ozvaničen početak saradnje sa defanzivcem Vlatkom Drobarovom, FK Sarajevo je potvrdio i dolazak Marina Aničića na Koševo, objavili su iz bordo kluba putem svoje zvanične stranice.

Aničić se u Bosnu i Hercegovinu vraća nakon osam godina, a svojim iskustvom bi trebao pomoći potpuno novoj ekipi Sarajeva, koja će biti dosta podmlađena naredne sezone.

Stameni stoper je rođen 17. augusta 1989. godine u Mostaru. Prošao je sve omladinske selekcije Zrinjskog, a sa seniorima mostarskog tima bio je šampion Bosne i Hercegovine u sezonama 2008./09. i 2013./14..

Na zimu 2014. godine ostvario je transfer u ekipu Astane gdje se zadržao skoro šest godina.

Sa Astanom je osvojio šest titula prvaka Kazahstana i jedan Kup. Posjeduje ogromno iskustvo igranja internacionalnih utakmica s obzirom na to da je u dresu Astane sakupio preko 60 nastupa u UEFA takmičenjima. Igrao je grupnu fazu Lige prvaka i Evropa lige.

Prethodne tri sezone nastupao je za ekipu Konjaspora odakle i dolazi u FK Sarajevo kao slobodan igrač nakon isteka ugovora. Sa našim klubom je potpisao ugovor u trajanju od dvije godine, uz opciju dodatnog produženja za još jednu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.