PRIJELAZNI ROK

PSG kupuje napadača u Italiji za 35 miliona eura

Italijani potražuju cijelih 50.000.000 eura, ali bi u međuvremenu mogli da pristanu i na sniženje

Đanluka Skamaka. Agencije

G. Š.

15.6.2022

Konkretni pregovori vode se na realaciji Pari Sen Žermen - Sasuolo. Meta je Đanluka Skamaka (Gianluca Scamacca) za kojeg, kako tvrdi transfer specijalista Đanluka Di Marcio (Gianluca Di Marzio), šampion Francuske nudi 35.000.000 eura i bonuse. S druge strane, Italijani potražuju cijelih 50.000.000 eura, ali bi u međuvremenu mogli da pristanu i na sniženje, jer i sam fudbaler želi da kompletira transfer na Park Prinčeva i zaigra sa kolegama iz reprezentacije, Markom Veratijem (Marco Verratti) i Đanluiđijem Donarumom (Gianluigi Donnarumma).


Aktivni pregovori

Bez obzira na činjenicu da je Mauro Ikardi (Icardi) odlučio da ostane u Parizu i klubu koji ga je prije dvije godine platio cijelih 50.000.000 eura konačno ponudi fudbal koji mu je u Seriji A donio dva priznanja za najboljeg strijelca lige (bio "Capocannoniere" 2014/15 i 2017/18), novi sportski direktor Parižana Luis Kampos ipak traži igrača za špic napada i aktivno pregovara sa agentom visokog italijanskog golgetera Alesandrom Lućijem (Luci). Iako je Ikardi došao u glavni grad Francuske kao napadač koji je žario i palio u Kalču i postigao 124 gola na 219 utakmica za Inter, Parižani su svjesni da su bacili ogroman novac.

To im ne smeta da nude ozbiljnu sumu za momka koji još nije imao priliku da zaigra i pokaže se u velikom klubu, odnosno čije su brojke daleko od Ikardijevih sezonu dvije prije nego što je otišao iz Intera. Jeste Skamaka u minuloj takmičarskoj godini bio dio ubitačnog Sasuolovog trija Be-Ra-Ska sa Domenikom Berardijem (Domenico) i Đakomom Raspadorijem (Giacomo ), jeste sa saigračima dobijao timove poput Milana, Juvenusa i Intera i postigao 16 golova na 36 mečeva, ali djeluje da se Pari Sen Žermen ipak kocka.

Skamaka je prethodno bio na radaru milanskih velikana koji finansijski ne mogu da pariraju šampionu Francuske. Golgeter Sasuola ovog ljeta prijeti da postane najveći izlazni transfer u histroji kluba i nadmaši dosadašnjeg rekordera Stefana Sensija kojeg je upravo Inter prije nešto manje od dvije godine platio 25.000.000 eura.


Novi ugovor i povećanje plate

Skamaka je prije dva mjeseca produžio ugovor do 2026. godine i dobio povećanje plate sa 400.000 na 800.000 eura, ali smo već pisali o tome da novi ugovor nije garancija da će ostati u klubu, naprotiv.

Pariški gigant je nedavno otkupio beka Nunu Mendeša (Mendes) sa pozajmice iz Sportinga za 40.000.000 eura i juri Milana Škrinjara za centar odbrane kojeg Inter neće pustiti ispod 80.000.000 eura. A dok sanja o Robertu Levandovskom (Lewandowskom) i scenariju u kojem Barceloni propada priča sa Poljakom, ipak mora da se uhvati za nešto konkretno, poput Skamake.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.