PARIŠKI PRIJELAZNI ROK

PSG prodaje dva napadača: Iz Premier lige stigla ponuda od 20.000.000 eura

Da šampion Francuske želi da potpiše napadača pokazuje interesovanje za Roberta Levandovskog (Lewandowski - ukoliko mu propadne prelazak u Barcelonu), kao i pregovori sa Sasuolom oko transfera Đanluke Skamake (Gianluca Scamacca)

Arno Kalimuendo. Agencije

G. Š.

16.6.2022

Pari Sen Žermen je ključni potez napravio zadržavši Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), a kako je stub koji drži čitavu kuću zacementiran, ostatak ljeta poslužit će Parižanima za dizajn enterijera. Da šampion Francuske želi da potpiše napadača pokazuje interesovanje za Roberta Levandovskog (Lewandowski - ukoliko mu propadne prelazak u Barcelonu), kao i pregovori sa Sasuolom oko transfera Đanluke Skamake (Gianluca Scamacca).

Gužva u ofanzivnoj liniji

Da se ne bi napravila gužva u ofanzivnoj liniji, gigant sa Parka Prinčeva planira da se riješi ne jednog, već dvojica napadača. Mauro Ikardi  (Icardi) je nedavno rekao da ne želi da ide iz Pariza, ali malo je toga što Argentinac može da uradi ako ga klub označi prekobrojnim, a sva je prilika da će tako i biti. Drugi višak, bar prema tvrdnjama viđenijih francuskih novinara je Arno Kalimuendo za kojeg je Lids danas poslao ponudu od 20.000.000 eura. Nije to malo novca za momka na kojeg klub ne računa, a i nije zgoreg da u klub uđe svjež kapital od prodaje igrarča u trenucima kada je Uefino tijelo zaduženo za finansijsku kontrolu klubova počelo da "češlja knjige" Svecima.

Lids je maltene čitavu prošlu sezonu odigrao bez prvog špica Patrika Bamforda (Patrick) i zbog toga umalo ispao iz Lige. Na kraju se spasao u samoj završnici, ali su u upravi shvatili da je potpisivanje još jednog golgetera nužnost. Kalimuendo fizički i te kako može da ogovori zahtjevima Premijer lige i toga su u Lidsu svjesni nakon što je 20-godišnjak postigao 12 golova na 32 utakmice za Lans gdje je igrao na pozajmici.

Imajući u vidu broj odigranih minuta, Kalimuendo je pogađao mrežu rivala na svakih 180, što će reći da je u prosjeku postizao gol na svake dvije utakmice. Ne zaboravite da je riječ o vrlo mladom fudbaleru pred kojim je dosta prostora za napredak.

Djeca iz škole fudbala

Pari Sen Žermen posljednjih godina nije imao mnogo sluha i strpljenja za djecu koja su ponikla u klupskoj školi fudbala. Puštao je da odu igrači poput Kristofera Nkunkua (Christopher ) i Leverkuzenovog Muse Dijabija (Moussa Diaby).

Podsetimo da je Lids ove sezone već potrošio skoro 46.000.000 eura na dvojac iz Red Bul Salcburga - Brendena Aronsona (Aaronson) i Rasmusa Kristensena, a da se nakon ofanzivnog veziste i desnog beka sprema da potpiše i Bajernovog Marka Roku za 12.000.000 plus bonuse. Mogao bi Lids komotno ovog ljeta da prebaci 100.000.000 eura izdataka za kupovinu igrača, ali bar toliko bi trebalo da se slije nazad u klupsku kasu jer će Rafinja (Rafinha) i Kalvin Filips (Phillips) izvjesno napraviti korak napred u karijeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.