SNIMIO DOKUMENTARAC

Pogba u filmu otkrio detalje neuspjelih pregovora s Junajtedom, među ulogama i pokojni Rajola

Film pod nazivom "Pogmentary", prema najavama, nikog neće ostaviti ravnodušnim

Rajola i Pogba su sarađivali niz godina. TWITTER

M. K.

16.6.2022

Pol Pogba (Paul) iza sebe ima lošu sezonu u kojoj se nije proslavio s Mančester junajtedom, a ni sam lično ne može biti sretan je dosta vremena bio poptuno van forme.

Već se spominje da je povratak u Juventus više nego izvjestan, a Pogba će sutra imati premijeru dokumentarca o svojoj karijeri.

Naime, film pod nazivom "Pogmentary", prema najavama, nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Između ostalih u dokumentarcu će biti riječi o tome kako su tekli pregovori oko produženja ugovora s Junajtedom dok je pokojni Mino Rajola (Raiola) bio živ, a prema najavi dokumentarac pokazuje sve one bahate strane slavnog agenta, koje i nisu bile neka tajna u svijetu fudbala.

Naime, Crveni đavoli su dva puta nudili Pogbi da produži ugovor po trenutnim uslovima od 290.000 funti sedmično što bi ga učinilo jednim od najbogatijih igrača svijeta. Radi se o 340.000 eura sedmično, odnosno 16 miliona godišnje. Riječ je o zaista nevjerovatnom iznosu.


- Kako možete reći igraču da ga volite, a ništa mu ne nudite, može se čuti kako iznervirani Poba iz svog skupocjenog Rolls-Roycea govori Rajoli.

Većina dokumentarca se fokusira na odlazak iskusnog veznjaka sa Old Traforda i njegov razgovor s nezasitim Rajolom koji je u međuvremenu preminuo.

Na jednoj od posljednjih scena dokumentarca može vidjeti kako Pogba poručuje da će Junjatedu pokazati da su pogriješili što mu nisu ponudili novi ugovor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.