DESNI BOČNI TUZLE

Povremeni bh. reprezentativac Ajdin Nukić za "Avaz": Ne smijemo podcijeniti Tre Pene, ulazimo maksimalno u taj meč

Pripreme za sada prolaze ekstra, sa šefom Jovićem je super raditi, donio je dosta novina u našu ekipu, kaže Nukić

Nukić je neizostavna karika u igri Cityja. FK TUZLA CITY

Piše: M. K.

27.6.2022

Jedan od bh. predstavnika u Konferencijskoj ligi, Tuzla City, obavlja pripreme u Sloveniji gdje oštri formu za debitantski nastup u Evropi.

Dva remija, protiv Čukaričkog i Maribora (oba 1:1) pokazala su određenu dozu čvrstine u ekipi Dragana Jovića, koja u 1. pretkolu Konferencijske lige igra protiv Tre Pene, ekipe protiv koje Tuzla ima ulogu favorita.

Ako prođu tim iz San Marina, naredni rival im je mnogo veće ime, Alkmar iz Nizozemske. 

Desni bočni igrač Tuzlaka, Ajdin Nukić, koji svojim trkom i konstantnim utrčavanjima pred gol protivnika predstavlja stalnu opasnost, bio je strijelac protiv Čukaričkog.

Za portal "Avaza" Nukić, inače povremeni reprezentativac BiH (zabilježio tri utakmice), ističe optimizam uoči debija u Evropi.

- Sigurno da imamo protivnika koji po kvalitetu nije u našem rangu, ali nikoga ne treba podcijeniti jer danas svi igraju fudbal i sigurno da ulazimo maksimalno i bez bilo kakvih kalkulacija u tu utakmicu. Ako prođemo Tre Pene, sigurno da će AZ Alkmar biti mnogo teža prepreka. To je jedan veliki klub koji ima kvalitet. Ali, sada razmišljamo o prvoj utakmici, a poslije ćemo sigurno skautiranjem pronaći način kako ćemo postići gol i Nizozemcima, te ako Bog da, proći dalje, rekao nam je Nukić.


Kaže da je sjajno raditi s novim trenerom Jovićem.

- Pripreme za sada prolaze ekstra, sa šefom Jovićem je super raditi, donio je dosta novina u našu ekipu i svaki igrač daje svoj maksimum na treningu i na utakmici što je najbitnije. Dosta toga dobrog možemo naučiti od iskusnog šefa i podići nivo igre na jedan veći nivo, kaže Ajdin, te je dodao da Tuzla i naredne sezone može igrati važnu ulogu u Premijer ligi.

- Sigurno da Tuzla svake godine ima dobar tim i sigurno da će i ove godine biti dosta jaka i imat će ekipu koja će preferirati vrh tabele. Za vrh će se boriti dosta ekipa, ali Zrinjski, Sarajevo, Borac, pa i mi, vodit ćemo glavnu riječ, rekao je Nukić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.