ŠPANIJA

Mediji objavili audio snimak: Ramos preko "veze" pokušao doći do Zlatne lopte

List "El Confidencial" objavio je audio snimak razgovora između Ramosa i Luisa Rubialesa, predsjednika Saveza

Ramos u problemima. TWITTER

M. K.

1.7.2022

Španski mediji objavili su audio snimak sadašnjeg fudbalera PSG-a i bivšeg igrača Real Madrida, Serhija Ramosa (Sergio), koji je tražio pomoć od predsjednika Španskog fudbalskog saveza kako bi osvojio Zlatnu loptu 2019. godine.

List "El Confidencial" objavio je audio snimak razgovora između Ramosa i Luisa Rubialesa, predsjednika Saveza, u kojem tadašnji defanzivac Reala traži njegovo posredovanje za osvajanje Zlatne lopte 2019. godine, prenosi 24sata.hr.

- Rubi, dobra večer. Nadam se da si dobro sa svim članovima svoje porodice. Znaš da nisam ništa tražio, ali sada je trenutak, jer mislim da sam dao poseban doprinos ove godine. Želio bih da mi pomognete što je više moguće i kažete nekoliko riječi o tome na sastancima UEFA-e i svojoj mreži kontakata, kako bih osvojio Zlatnu loptu, rekao je bivši kapiten Reala.

- Bit ću vam zahvalan do kraja života, ne samo zbog mene, već i zato što vjerujem da španski fudbal zaslužio ovu nagradu, dodao je Ramos.


Rubiales je odgovorio da će učiniti sve što može da mu pomogne.

-Zdravo Serhio, prije svega čestitam ti na odličnoj igri ove godine. Želim ti uspjeh u završnoj fazi Lige prvaka. Naravno, nisam ja taj koji odlučuje ko će osvojiti Zlatnu loptu, ali učinit ću sve što mogu, poručio je prvi čovjek španskog fudbala.

Ramos je zatim ponovo odgovorio:

- Znam da to ne zavisi od vas, ali mreža kontakata je važan faktor, jer ne zaboravite da i FIFA daje nagradu. To je također važna nagrada. To će biti odličan korak i općenito računam na vašu pomoć. Sigurno ćemo se vidjeti i zajedno ćemo ručati, rekao je Ramos.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.