BORAC DOBRO STARTAO

Fudbaler Borca Aleksandar Subić za "Avaz": Odlično smo analizirali Toršavn, u revanšu moramo biti oprezni

U klub je stigao novi trener sa stručnim štabom, ali i dosta novih igrača, tako da sigurno treba period adaptacije i uigravanja, kaže Subić

Subić smatra da će Borac biti jači iz meča u meč. FK Borac

Piše: M. Kadić

8.7.2022

Bh. premijerligaš Borac je u pretkolu UEFA Konferencijske lige ugostio jučer sastav s Farskih Ostrva, B36 Toršavn, kojeg su savladali sa sigurnih 2:0, što bi protiv tima, koji je realno slabiji od Banjalučana, trebala biti dovoljna zaliha u uzvratnom meču.

Naravno, opreza nikad dosta, pogotovo u današnjem fudbalu kad su senzacije svakodnevne, a lijevi bočni Borca, Aleksandar Subić, koji je upisao asistenciju protiv Farana, smatra i dalje kako se radi o vrlo opasnom protivniku protiv kojeg ne smije biti opuštanja u revanšu.

- Analizirali smo ih prije utakmice i vidjeli da najveća opasnost prijeti iz prekida jer su fizički dominantna ekipa i to rade dosta dobro. Kontranapadi su im također jako oružje, ali smo to iskontrolisali dosta dobro. Sad smo fokusirani na revanš utakmicu u Toršavnu i dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje. Tek onda ćemo komentarisati našeg narednog protivnika u Konferencijskoj ligi, rekao je Subić.


Ekipu je proljetos preuzeo srbijanski stručnjak Nenad Lalatović, koji je donio i neke nove metode, a i sama ekipa je doživjela određene promjene.

- U klub je stigao novi trener sa stručnim štabom, ali i dosta novih igrača, tako da sigurno treba period adaptacije i uigravanja, ali mislim da smo maksimalno iskoristili pripreme. Dobro smo trenirali i mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje, kaže Subić.

Fudbaler Borca smatra da Banjalučani imaju dobar tim za Premijer ligu BiH, ali i da treba ići stepenicu po stepenicu, bez nekih preranih prognoza.

- Idemo od utakmice do utakmice, pripremati se za svakog narednog protivnika i vidjet ćemo šta će na kraju sezone to da nam donese, zaključio je Subić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.