KONFERENCIJSKA LIGA

Jasmin Čeliković uoči revanša protiv Tre Penea za "Avaz": Idemo završiti posao, a onda nas čeka velika utakmica

Teško je igrati protiv nekog ko se povuče, a imali smo i pretpostavku da će stajati u niskom bloku, pa smo se i pripremali za to, kaže igrač Tuzlaka

Čeliković je stub odbrane Tuzlaka. FK TUZLA CITY

Piše: M. K.

14.7.2022

Fudbaleri Tuzla Cityja večeras će od 18 sati na stadionu Grbavica igrati revanš 1. pretkola Konferencijske lige protiv ekipe iz San Marina, Tre Penea.

Jasno je svima da bi trebalo pravo fudbalsko čudo da slabi sastav iz San Marina iznenadi bh. tim i prođe dalje, nakon pobjede Tuzlaka 0:2 u gostima.

Stoper Tuzle, Jasmin Čeliković, za portal "Avaza" govorio je o prvoj utakmici, te osvrnuo na večerašnji duel i Premijer ligu.

- Neizmjerno sam zadovoljan kako smo predstavili klub u našoj prvoj utakmici Konferencijske lige i sretan sam što sam dio ovog tima. Mogu slobodno reći da smo kvalitetnija ekipa od protivnika što smo i pokazali u prethodnoj utakmici. Teško je igrati protiv nekog ko se povuče, a imali smo i pretpostavku da će stajati u niskom bloku, pa smo se i pripremali za to. Pokušali smo da razbijemo to, ali lopta nije htjela ući u gol, ipak, na samom kraju utakmice smo pronašli način i postigli dva gola, te ostvarili prednost s kojom idemo u uzvratnu utakmicu, kaže nekadašnji U21 reprezentativac BiH.

U večerašnji revanš Tuzlaci ne ulaze olako, iako su mislima već na Alkmaru u drugom pretkolu.

- Spremni smo nas sve, ali nećemo srljati, idemo utakmicu po utakmicu. Svi znamo, ako prođemo, da nas čeka neizmjerno kvalitetna ekipa. Ali, prvo idemo odraditi ovo, pa analizirati i pripremati se za sljedećeg protivnika, ističe Jasmin.

Uskoro starta Premijer liga BiH, a Tuzlaci i naredne sezone žele borbu za Evropu.

- Siguran sam da će Tuzla City ponovo biti u vrhu tabele. Istina, doživjeli smo određene promjene gdje nam je otišlo dosta dobrih igrača. Ali isto tako smo doveli jako puno kvalitetnih igrača koji će zajedno s nama ostalima dati sve od sebe da ostvarimo naše ciljeve u novoj sezoni, a glavni je ponovni odlazak na evropsku scenu, rekao je Čeliković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.