SAGRAĐEN 1940. GODINE

Jeziv snimak sa čuvenog stadiona: Pukao pod i opasno se ljulja dok navijači stoje na tribinama

Kroz historiju smo svjedočili nesrećama nakon što se uruši tribina, a uvijek se sjetimo tragedije sa stadiona Hejsel u Briselu

Pod "pleše" dok su navijači na tribinama. Twitter

E. Ć.

15.7.2022

Stadion Boke Juniors čuvena "La Bombonjera" jedan je od najpoznatijih stadiona širom svijeta, međutim, upravo sa ovog stadiona na društvenim mrežama pojavio se jeziv snimak.

Naime, dom Boke je sagrađen 1940. godine, a posljednji radovi su obavljeni 2012. godine kada su zamijenjene stolice. Jasno je da La Bombonjeri treba renoviranje, ali sudeći prema snimku na društvenim mrežama, ono je potrebno što prije.

Na snimku se vidi kako navijači stoje na tribinama i navijaju, a pod je pukao i opasno se ljulja. Snimak je nastao tokom utakmice Boke Juniors. 

Kroz historiju smo svjedočili nesrećama nakon što se uruši tribina, a uvijek se sjetimo tragedije sa stadiona Hejsel u Briselu. Podsjetimo, tog 29. maja 1985. godine Liverpul i Juventus su trebali odmjeriti snage, ali je pred sami početak utakmice došlo do nereda. 

Navijači Liverpula su probili ogradu između sektora X i Z i napali Juventusove navijače koji su se panično povlačili prema kraju tribine. Od prevelikog pritiska srušio se zid tribine i veliki broj ljudi je ostao zatrpan. Poginulo je 39 navijača Juventusa je, a više od 600 osoba je zadobilo povrede.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.