MOSTARCI PONOVO U EVROPI

Defanzivac Veleža Samir Zeljković za "Avaz": Spartans je opasan protivnik, pokazali su to protiv Alaškerta

Spartans je jako neugodan protivnik, što smo mogli vidjeti i u revanšu protiv Alaškerta

Zeljković vjeruje da će Velež izgledati sve bolje. FK VELEŽ

M. Kadić

16.7.2022

Mostarski Velež je novu sezonu Premijer lige počeo remijem u Posušju (1:1), a već sljedećeg četvrtka ih očekuje evropsko iskušenje kada će na "Grbavici" odigrati prvi meč 2. pretkola Konferencijske lige protiv Spartansa koji je iznenađujuće eliminisao Alaškert u prvom pretkolu.

Jedan od najboljih igrača Veleža, povremeni reprezentativac BiH Samir Zeljković, za portal "Avaza" govorio je o protivniku Rođenih u Evropi, te se osvrnuo na meč protiv Posušja.

- Spartans je jako neugodan protivnik, što smo mogli vidjeti i u revanšu protiv Alaškerta gdje su se vratili u utakmicu u kojoj su gubili 0:1 i na kraju zasluženo prošli. I u prvoj utakmici su bili ravnopravan protivnik, imaju par dobrih pojedinaca na koje moramo obratiti pažnju i nadam se da ćemo uz maksimalno zalaganje i ozbiljnost ostvariti prolaz u treće pretkolo, kaže Samir.

Zeljković je svjestan da se on i saigrači još uigravaju nakon pauze i obavljenih priprema,  ali i dolaska novog šefa struke Amara Osima.

- Nismo baš ušli u utakmicu onako kako smo željeli, primili smo gol koji nas je poremetio i onda smo drugom poluvremenu dobrom igrom zasluženo stigli do izjednačenje i na kraju čak smo mogli i do pobjede. Ekipa se još uvijek navikava na novi sistem rada i mislim da će kako vrijeme bude odmicalo sve bolje i bolje da izgleda, rekao nam je Zeljković.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.