SARAJEVO 2022. - 1443.H.G.

Završen 31. bajramski turnir: Prvo mjesto osvojila selekcija Islamske zajednice BiH

Za najboljeg igrača 31. bajramskog turnira proglašen je Adil Katica, najbolji golman je Alija Rahimić, a najbolji sudija Vedran Tičić

Zajednička fotografija nakon finalnih utakmica. Avaz

Piše: G. Š.

16.7.2022

Pobjednik 31. bajramskog turnira „Sarajevo 2022. – 1443. h.g.“ u seniorskoj konkurenciji je selekcija Islamske zajednice BiH koja je u finalu pobijedila Vrbanjušu sa 3:1.


Velika podrška

- Prije završnog Bajramskog turnira koji je odigran na stadionu Koševo, igralo se po kantonima, rekao je direktor 31. bajramskog turnira Alija Braco Hadžismanović i dodao:

- Selekcija Islamske zajednice BiH predvodio je selektor Elvedin Klisura. Inače, veliku podršku turniru dao je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, kao i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Abdulgafar ef. Velić, te doktor Grabus i Šljivo.

Za najboljeg igrača 31. bajramskog turnira proglašen je Adil Katica, najbolji golman je Alija Rahimić, a najbolji sudija Vedran Tičić.


Festival predpionira

U konkurenciji predpionira prvo mjesto je osvojila selekcija mektebske djece BiH, koju su vodili Senad Misimović i Almir Smajić, a drugo selekcija mektebske djece džemata Vrbanjuša i Lubine džamija, čiji treneri su bili Mufid Garibija, efendija Trako i Fikret Misirlić. Za najboljeg igrača selekcije mektebske djece BiH proglašen je Benjamin Kapo, a drugoplasirane ekipe Faruk Ulak. Najbolji golman je Ilan Zlatić, a nagrađen je i najmlađi učesnik - Daris Bašić.

- Hvala Organizacionom odboru, kao i sponzorima – zaključio je Hadžiosmanović

Bajramski turnir ponovo je opravdao očekivanja. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.