LOŠ NASTUP U EVROPI

Vlado Jagodić za "Avaz": Ovo je veliki šamar, ali i opomena za Banjalučane

Nekadašnji trener Borca, koji je tu ekipu vodio u nekoliko navrata, Vlado Jagodić, nije krio razočarenje zbog eliminacije Banjalučana

Jagodić je vodio Banjalučane kroz veliki broj utakmica. RAS SRBIJA

Piše: M. K.

18.7.2022

Banjalučki Borac je doživio pravu blamažu u Konferencijskoj ligi nedavno gdje su eliminisani od poluamaterske ekipe B36 Toršavna u prvom pretkolu ovog takmičenja.

Nekadašnji trener Borca, koji je tu ekipu vodio u nekoliko navrata, Vlado Jagodić, nije krio razočarenje zbog eliminacije Banjalučana, a u razgovoru za portal "Avaza" pokušao je da pronađe razloge neuspjeha, ali nije želio previše kritikovati jer je to, kako nam je rekao, najmanje sada potrebno Borcu koji večeras starta u novoj sezoni Premijer lige BiH, utakmicom protiv Sloge.

- Ovo u vezi Borca me mnogo zaboljelo, iskreno. Bojim se da još nisu potpuno svjesni šta su ispustili iz ruku i kakav su autogol sebi zabili. Ali, ja Borac toliko volim da bih morao iskrenim komentarom mnoge "prozvati", što u ovom trenutku ne želim bez obzira na sva dosadašnja dešavanja tokom mojih pet mandata i 109 zvaničnih vođenih utakmica u kojima sam osvojio "jednu i pol" titulu i dva Kup-a RS, i ostvarenih uspjeha u Evropi, kaže Jagodić.

Što manje kritika

Jagodić da njegovom bivšem klubu ne treba otežavati stvari sada kada je toliko uloženi i kada treba da što bolje startaju u bh. prvenstvu.

- Borac u svom postavljenom cilju je jasno istakao da je uložio ogromna sredstva da vrati trofeje u Banjaluku, tako da svi kojima Borac nešto znači trebaju u ovom trenutku biti uz klub i bar ne otežavati ionako tešku situaciju. Uostalom, u klubu postoji predsjednik, direktor kluba, potpredsjednik kluba i na kraju postoje novoangažovani trener i njegova četiri asistenta. Ja Borcu, kao i uvijek, želim sve najbolje i da osvoji sve što se osvojiti može i da bude pravi i istinski predstavnik bh. fudbala, kaže naš sagovornik.

Mnogo je uloženo

- Trenutno činjenično stanje jasno govori da su u ekipu i stručni štab uložena velika sredstva, možda i najveća u poslijeratnom vremenu, i po pitanju transfer politike i po pitanju priprema i organizacije kluba. Ispadanje iz Evropskih kvalifikacija već u prvom kolu je veliki "šamar", ali i opomena da se više nema pravo na grešku. Ja se iskreno nadam da do toga neće doći i da je sve negativno iza nas, a da će Borac pokazati u domaćim takmičenjima potpuno liderstvo i ostvariti zacrtane ciljeve, tj. vratiti titulu u Banjaluku. Sve drugo bi bio veliki neuspjeh, dodao je Jagodić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.