MOSTARCI DOČEKUJU SPARTANS

Veznjak Veleža Samir Radovac za "Avaz": Neka nam se ponovi prošla sezona u Evropi

O protivniku ne znamo mnogo, ali smo vidjeli kroz analizu u ove dvije utakmice da su dobra ekipa, kaže igrač Veleža

Radovac kaže da je atmosfera u Veležu odlična. FK VELEŽ

Piše: M. K.

21.7.2022

Fudbaleri Veleža večeras će od 20.30 sati na stadionu Grbavica odmjeriti snage s predstavnikom Malte, ekipom Spartansa, u 2. pretkolu Konferencijske lige.

Uoči večerašnje utakmice ponajbolji igrač Veleža, Samir Radovac, za portal "Avaza" izjavio je kako su u redovima "Rođenih" analizirali narednog protivnika na osnovu onog što su uspjeli saznati i vidjeti kad su igre Maltežana u pitanju.

- O protivniku ne znamo mnogo, ali smo vidjeli kroz analizu u ove dvije utakmice da su dobra ekipa i da imaju prema napadu dobra tri igrača koji su im najopasniji.  Sigurno da nam od njih trojice nam prijeti najveca opasnost, kaže Radovac. 

Sve podsjeća na 2021. kada je Velež ostvario veliki uspjeh u ovom takmičenju, godinu u kojoj je eliminisan veliki grčki klub AEK.

- Atmosfera je standardno dobra od prvog dana kada sam došao,  pa sve do danas i nadam se da će tako biti uvijek jer zaista nam to mnogo znači. Naravno da očekujemo i dobro popunjen stadion da se ponovi prošla sezona u Evropi i da nas navijači bodre i podržavaju kao do sada, pa da zajedno slavimo nove pobjede, rekao je Radovac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.