SUPER LIGA SRBIJE

Novi Pazar juri prve bodove na najbližem gostovanju

Plavi žele da im treći uzastopni radni petak ne bude kao prethodna dva u kojima su gubili od timova iz Beograda

Novopazarci nisu favoriti kladionica u Ivanjici. FK Novi Pazar

Piše: G. Š.

22.7.2022

Bez bodova na kontu, ali riješeni da se izdignu iznad rezultatskog fijaska na startu sezone, Novopazarci dočekuju najbliže superligaško gostovanje sa kojeg su se godinama unazad vraćali praznih šaka. Plavi žele da im treći uzastopni radni petak ne bude kao prethodna dva u kojima su gubili od timova iz Beograda, najprije na popularnom krovu od Voždovca (1:0), a potom su kapitulaciju morali da potpišu i na svojoj Džaizkoin arena u duelu sa ekipom Čukaričkog (2:1).

Ratković van stroja

Po svemu sudeći, trener Vladimir Gaćinović neće mnogo mijenjati. Iskusni strateg forsira sistem 4-1-4-1 kada njegov tim napada, odnosno 4-2-3-1 kada je posjed na strani rivala, ali će jednu rokadu morati da napravi zbog više sile.

Stisnuo je zube napadač Luka Ratković u prethodnom kolu protiv Čukaričkog, iako je zadnju ložu načeo još na Voždovcu. Ovog puta neće biti među kandidatima za sastav, a formacijski bi najprirodnije bilo da njegovo mjesto u špicu zauzme posljednja pridošlica Andrija Majdevac.

Vjerovatnije je, ipak, da će problem u napadu probati da riješi prekomandom ofanzivca sa desnog boka Bojice Nikčevića, s obzirom da se na tu stranu terena vraća još jedan Brđanin na privremenom radu kraj Jošanice i Raške Mitar Ergelaš, ali postoje i varijante sa Milošem Mijićem ili Mustafom Mujezinovićem kao lažnim devetkama.

Zimonjić umjesto Jovića

Pazarci će pokušati da prvi put ove sezone ne prime gol, pa bi možda odbrana mogla da dobije na čvrstini ubacivanjem Vahida Zimonjića na lijevi bok umjesto Filipa Jovića.

Novi Pazar bi kraj Moravice mogao da izgleda ovako: Kljajić, Pešukić, Rubežić, Joksimović, Zimonjić, Alić, Ergelaš, Lončar, Maksimović, Danoski, Nikčević.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.30. Pogledaj sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.