RAZOČARENJE U MOSTARU

Predsjednik Veleža Senad Husnić za "Avaz": Bolje nismo ni zaslužili, bili smo prespori, ali ovo je tek prvo poluvrijeme

Sve dok ima šansi treba se nadati i u revanšu napasti i postići pogodak, kaže prvi čovjek Veleža

Husnić očekivao bolji rezultat. FK VELEŽ

Piše: M. K.

22.7.2022

Velež je sinoć u okviru drugog pretkola Konferencijske lige poražen minimalno od Spartansa s Malte na stadionu Grbavica.

Razočarao je Velež nekoliko hiljada svojih navijača koji su doputovali u glavni grad naše zemlje kako bi bodrili "Rođene", a Spartans se pokazao kao izuzetno dobar tim koji nije slučajno izbacio favorizovanog Alaškerta u 1. pretkolu.

Predsjednik Veleža Senad Husnić nije krio razočarenje rezultatom u izjavi za portal "Avaza", ali naglasio da ima još najmanje 90 minuta da se odigra.

- Bolje nismo ni zaslužili. Zašto nismo zabili barem taj jedan gol ekipi s Malte? To će svakako morati da objasni struka. Očekivao sam, naravno, više. Postojalo je malo i straha kako je utakmica odmicala. Imali smo skauting i Maltežana i Armenaca u prvom pretkolu, znali smo da Spartans nije ekipa sastavljena od amatera, a na kraju se to i ispostavilo. Pokazali su se kao odličan tim. I pored toga očekivao sam naravno pobjedu. I sporo smo igrali, ali opet kažem, to će trener morati objasniti, zašto i kako, iskren je Husnić.

- Sve dok ima šansi treba se nadati i u revanšu napasti i postići pogodak. Igrali i struka neće biti sami na Malti jer ćemo i mi iz Uprave krenuti s njima da im damo podršku. Nadamo se najboljem, rekao nam je Husnić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.