KONFERENCIJSKA LIGA

Mulaosmanović pred revanš na Malti: Imamo malo rovitih igrača

Što se tiče prvog meča, svi u klubu smo svjesni da to nije bilo na nivou koji smo očekivali - rekao je asistent Amara Osima

Rođeni ne gube nadu. FK Velež

Piše: G. Š.

27.7.2022

Fudbaleri Veleža sutra (20 sati) protiv Hamrun Spartansa na Malti igraju revanš meč 2. pretkola Konferencijske lige. Prvi meč na sarajevskoj Grbavici, podsjetimo, završen je 0:1.


Stil igre

- Što se tiče prvog meča, svi u klubu smo svjesni da to nije bilo na nivou koji smo očekivali - rekao je Adin Mulaosmanović, asistent Amara Osima, te dodao:

- Ekipa Hamrun Spartansa je jako kvalitetna, što se i vidjelo u prethodnoj utakmici koju smo odigrali, ali to je ekipa koja gaji svoj stil igre. Ako uspiju da nametnu taj svoj stil igre, neće imati nikakvih problema. Mi smo im to dozvolili u prvoj utakmici i zbog toga smo imali tih problema. Oni su u prvom poluvremenu imali tu jednu situaciju koju su iskoristili, dok smo mi imali dvije situacije preko Dine Hasanovića i dvije preko Nermina Haskića, ali nismo uspjeli da postignemo taj pogodak.

Da je bilo drugačije, vjerovatno bi utakmica otišla u drugom smjeru.


Igrački kadar

- Što se tiče drugog poluvremena, oni su uspjeli da se nametnu i dođu do većeg posjeda, pa su i većim dijelom kontrolisali to drugo poluvrijeme. Naša je sreća što imamo još jednu utakmicu. Svi smo svjesni šta nas čeka gore. Pokušat ćemo kroz jednu pozitivnu atmosferu koja trenutno vlada u ekipu da pokažemo da možemo odigrati kvalitetnije i dođemo do povoljnog rezultata, rekao je trener Veleža, koji se potom osvrnuo na igrački kadar.

- Svi su tu, ali imamo malo rovitih igrača, što se tiče Radovca i Blagojevića. Svi ostali igrači su spremni za narednu utakmicu, zaključio je Mulaosmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.