PRIJELAZNI ROK

Skamaka: Sanjao sam Premier ligu

Već neko vrijeme pokušavamo da proširimo opcije i pojačamo snagu napada, oduševljeni smo što smo je Skamaka zaoštrio konkurenciju, rekao je Dejvid Mojes

Đanluka Skamaka. West Ham United

G. Š.

27.7.2022

Saga oko Đanluke Skamake (Gianluca Scamacca) definitivno je okončana nakon što je italijanski napadač sinoć i zvanično postao novi fudbaler Vest Hema. Fudbaler koji se dovodio u vezu sa brojnim klubovima, među kojima je bio i Pari Sen Žermen, karijeru će nastaviti u redovima "Čekićara" koji su za njegov angažman bili prinuđeni da odvoje 42.000.000 eura (36.000.000 fiksno + 6.000.000 kroz bonuse + 10 posto novca od naredne prodaje). 

Petogodišnji ugovor

Skamaka je na ovaj način donio rekordno obeštećenje klubu iz Ređo Emilije i nadmašio prodaju Manuela Lokatelija (25.000.000 + 12.500.000) koji je avgusta prošle godine prešao u Juventus. U smiraj dana londonski klub ozvaničio je kapitalni transfer koji se nadovezao na angažman Renovog defanzivca Najefa Agerde, golmana Alfonsa Areole otkupljenog od Pari Sen Žermena i dolazak Flina Daunsa iz Svonsija.

- Vest Hem Junajted sa zadovoljstvom objavljuje da je potpisao ugovor sa italijanskim centarforom Đanlukom Skamakom. Ovaj 23-godišnjak je sa "Čekićima" potpisao petogodišnji ugovor, sa opcijom produženja za još godinu, navedeno je u objavi premijerligaša.

Zadovoljstvo, sa druge strane, nije skrivao ni Skamaka koji je zadužio dres sa brojem sedam.

- Zaista sam uzbuđen što sam postao dio Vest Hema. Dugo sam čekao ovaj trenutak, bio mi je san da zaigram u Premier ligi. Osjećam da je ovo savršen tim za mene. Pokazali su da me zaista žele i kada sam razgovarao sa menadžerom odmah je došlo do obostranog razumijevanja. Jedva čekam da zaigram i pokažem navijačima šta mogu u dresu Vest Hema, nadam se da ćemo se voljeti, kazao je Italijan.

Londonski klub je angažmanom Skamake zaoštrio konkurenciju u napadu gdje je najisturenija pozicija do sad pripadala Mihaelu Antoniju, a strateg Dejvid Mojes naglasio je značaj novog pojačanja.

Pojačao snagu napada

- Već neko vrijeme pokušavamo da proširimo opcije i pojačamo snagu napada, oduševljeni smo što smo je Skamaka zaoštrio konkurenciju. Dolazi sa odličnim preporukama i radujemo se saradnji sa njim. On je mladi centarfor sa zaista svijetlom budućnošću pred sobom - kazao je strateg Vest Hema.

Podsjetimo, dugo je pol poziciju u trci za Skamaku držao Pari Sen Žermen, ali je ponuda iz glavnog grada  Francuske bila ispod minimalnih zahtjeva Sasuola te je činjenicu da su se pregovori odužili iskoristio Vest Hem i doveo igrača koji je u prethodnoj sezoni na 38 utakmica postigao 16 pogodaka za zeleno-crne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.