KONFERENCIJSKA LIGA

Trener Alkmara: Ne mogu reći ko je bolja ekipa, znat ćemo poslije sutrašnje utakmice

Poslije pres-konferencije gosti iz Nizozemske trenirali na Grbavici

Jansen i Pavlidis najavili meč. G. ŠUMAR

A. V.

27.7.2022

AZ iz Alkmara održao je pres-konferenciju uoči sutrašnje revanš utakmice drugog pretkola Konferencijske lige protiv Tuzla Cityja.

Trener nizozemske momčadi Paskal Jansen (Pascal) je na pitanje da li pobjeda iz prve utakmice (1:0) pokazuje da je AZ bolja ekipa, rekao da će to biti poznato tek sutra.

- Iako imamo prednost od jednog pogotka, ne mogu reći ko je bolji. Tek je jedna utakmica odigrana, sutra je drugo poluvrijeme i tek nakon te utakmice mogu vam reći koja je ekipa bolja. Tada vam mogu odgovoriti na to pitanje - rekao je Jansen.

Trening AZ-a na Grbavici. G. ŠUMAR

Napadač Vengelis Pavlidis je dodao da je cilj njega i saigrača veća efikasnost u napadu.

- Želimo biti efikasniji u odnosu na prvu utakmicu i probati iskoristiti svoje šanse. Ne mogu vam reći plan igre i šta ćemo promijeniti u odnosu na prethodnu utakmicu - istakao je Pavlidis.

On je također rekao kako smatra da utakmica neće biti odlučena penalima, ali da penali u ovakvim susretima jesu realna mogućnost.

Nakon obraćanja medijima fudbaleri AZ-a su trenirali na glavnom terenu stadiona Grbavica. Igrali su na skraćenom terenu s fokusom na posjed lopte.

Meč između Tuzla Cityja i AZ Alkmara igra se sutra s početkom od 20:45 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.