ŠVABE U TOP FORMI

Kreće sezona i u Njemačkoj: Štutgart veliki favorit u Drezdenu

Štutgart je ovog mjeseca bio odličan u prijateljskim mečevima. Dobio je sva četiri duela, između ostalih i Valensiju i Brentford

Saša Kalajdžić i trener Pelegrino Mataraco. Agencije

Piše: G. Š.

29.7.2022

Petak je uvod za buran i bogat fudbalski vikend. Lista je sve deblja, uskoro kreću i one najbolje lige na Starom kontinentu. Bukmejkeri Mozzarta i za danas su bili široke ruke i ponudili su dvije kvote koje će u svakom trenutku da budu najveće na svijetu.

U pitanju su dvojka na Štutgart u Drezdenu protiv Dinama u prvom kolu Kupa Njemačke i kec na Union Sen Žiluaz protiv Šarlroe u drugom kolu belgijske Župiler lige.

Kreće i sezona u Njemačkoj mečevima prvog kola kupa. Dinamo u Drezdenu dočekuje Štutgart. Domaćin je prošle sezone ispao iz Cvajte u baražu sa Kajzerslauternom, dok su popularne Švabe tek u posjednjem kolu uspjele da izbore opstanak u Bundesligi. Jasno je ko je favorit, ali ovo takmičenje je uvijek specifično. 

Igra se samo jedan meč, pa su iznenađenja česta. Štutgart je ovog mjeseca bio odličan u prijateljskim mečevima. Dobio je sva četiri duela, između ostalih i Valensiju i Brentford. Ovi timovi su igrali posljednji put u sezoni 2019/2020 u Cvajti. Tada je Štutgart u obje utakmice pobijedio, sa 3:1 kod kuće i 2:0 u gostima.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 6.00. Pogledajte sve kvote na Mozzart Ber siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.