MANČESTER JUNAJTED

Mendeš: Ronalda želi rivalski klub

Mendeš je ranije ovog ljeta nudio Ronalda Čelziju, Bajernu i Atletiku, ali naišao je na odbijenice

Kristijano Ronaldo. Arhiva

G. Š.

29.7.2022

Nakon što je propustio predsezonske pripreme i turneju Mančester junajteda Kristijano Ronaldo (Cristiano) se ipak vratio na Old Traford, ali želja mu nije zaigrati opet za klub, već isforsirati transfer.


Povratak u Lisabon

"The Sun" tako tvrdi da je Ronaldov agent Žorž Mendeš (Jorge Mendes) poručio kako ima ponudu rivala za Ronalda i da Mančester junajted izvjesi svoju cijenu kako bi se posao mogao realizirati do kraja prijelaznog roka. 

Uticajni engleski dnevnik ne navodi u kojem je zainteresiranom "rivalskom klubu riječ", a drugi engleski mediji pišu kako je konkretan interes pokazao lisabonski Sporting.

Jasno je da Sporting nema financijske mogućnosti da ispuni Ronaldove financijske zahtjeve, pa bi portugalski as morao drastično smanjiti potraživanja budući da u Mančester junajtedu zarađuje 360.000 funti sedmično.


Niz odbijenica

Ronaldu bi se povratkom u Sporting ispunila želja da igra Ligu prvaka, što u Junajtedu neće biti slučaj, a ostaje za vidjeti hoće li na Old Trafordu pristati na tražene ustupke.

Mendeš je ranije ovog ljeta nudio Ronalda Čelziju, Bajernu i Atletiku, ali naišao je na odbijenice. Hoće li opcija sa Sportingom, za koji je Ronaldo igrao između 2002. i 2003. godine, biti uspješna?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.