REPREZENTATIVCI

Eldar Ćivić za "Avaz": Cilj je grupna faza Lige prvaka

Duel protiv Slovana za ovaj klub je bio kao finale, s obzirom na dešavanja prije 30 godina, rekao je lijevi bek Ferencvaroša

Ćivić (u sredini): Upisao asistenciju protiv Slovana. TWITTER

Piše: A. Vatreš

29.7.2022

Bh. reprezentativni bek Eldar Ćivić (26) je asistencijom učestvovao u pobjedi svog Ferencvaroša nad Slovanom (1:4), koja je mađarskom prvaku donijela plasman u treće pretkolo Lige prvaka.


Važna utakmica

Taj duel protiv prvaka Slovačke za Ferencvaroš je bio od posebne važnosti s obzirom na njihov susret iz 1992. godine, kada ih je Slovan izbacio u meču koji su obilježili neredi.

- Ovo je za Ferencvaroš bilo jedno finale, s obzirom šta je bilo protiv Slovana prije 30 godina. Ja ne znam šta se sve dešavalo, ali njima je to bila vrlo važna utakmica. Svi smo sretni da smo pobijedili i plasirali se u treće pretkolo – rekao je Ćivić za „Dnevni avaz“.

U trećem prektolu čeka ih azerbejdžanski Karabag, koji je nakon produžetaka izbacio švicarski Cirih.

- Na papiru smo favoriti, ali znamo da u današnje vrijeme nema favorita. Svi igraju fudbal, tako da je sve moguće – kazao je Ćivić.

Odbrana naslova

Kada je u pitanju Liga prvaka, Ferencvaroš je pred sebe postavio jasan cilj.

- Cilj je da uđemo u grupnu fazu. Šta će da bude, vidjet ćemo. Pred nama su sad dvije utakmice s Karabagom, koji je sigurno neugodna ekipa – otkrio je Ćivić.

Osim Lige prvaka, Ćivić i društvo napadaju novi naslov u mađarskom prvenstvu.

- Tu smo lideri i nadam se da ćemo opet da se borimo za to prvo mjesto, da odbranimo naslov prvaka – poručio je Ćivić.

Bh. kolonija

Ćivić je dio bh. kolonije u Ferencvarošu, za koji nastupaju još tri naša igrača - Adnan Kovačević, Muhamed Bešić i Stjepan Lončar.

- Sigurno da je lakše kad imate nekog svog, kad niste sami. To je normalno. I njima je lakše. Družimo se, tako da nam je baš dobro – kazao je Ćivić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.