REPREZENTATIVCI

Amar Dedić za "Avaz": Oduševili su me Tijago i Salah

Tu sam da se dokažem i zaslužim svoje mjesto, rekao je prvotimac Salzburga

Amar Dedić. TWITTER

Piše: A. Vatreš

29.7.2022

Nakon uspješne posudbe u Volfsbergeru, talentirani bh. reprezentativni bek Amar Dedić (19) vratio se u Salzburg, s kojim će krenuti u novu sezonu.

Dedić je nastupio u pripremnim utakmicama, a odigrao je i poluvrijeme u posljednjem duelu protiv Liverpula, koji je Salzburg dobio s 1:0.

Pohvale trenera

- Normalno da sam zadovljan. Pobijedili smo i dobro smo to odradili – rekao je Dedić za „Dnevni avaz“.

"Redsi" su u toj utakmici nastupili s najjačim snagama, a na Dedića, koji je bio zadužen za čuvanje Luisa Dijaza (Luisa Diaz), poseban utisak ostavila su dva igrača.

- Iskreno, sve su to nevjerovatni igrači, igrači svjetske klase. To se vidi na terenu. Na mene su poseban utisak ostavili Tijago (Thiago) i Mohamed Salah – otkrio je Dedić.

Dedić je nakon utakmice dobio pohvale i od trenera Matijasa Jaislea (Matthias Jaissle), koji je rekao kako je bh. reprezentativac „veliki talent i da je vrijeme da dođe na novi nivo u Salzburgu“.

- Zahvalan sam za svaku pohvalu. Tu sam u Salzburgu da se dokažem i pokažem treneru da zaslužujem biti tu i da trebam da igram. Niko ne može garantovati minutažu. Tu sam da se izborim za mjesto. Nastavit ću da dajem sve od sebe i da zaslužim svoje mjesto.

Prvenstvo i kup

Salzburg novu sezonu otvara 30. jula gostovanjem Šturmu iz Graca.

- Šturm je veoma dobar protivnik. To su pokazali prošle godine, tako da neće biti laka utakmica. Naš cilj je, kao i svake godine, da osvojimo prvenstvo, također i kup, tako da idemo maksimalno – dodao je Dedić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.