TURNIR ANGELO IERVOLINO

Humanitarnu utakmicu turskog i italijanskog prvoligaša obilježila tučnjava i četiri crvena kartona

Turnir je organizovan u spomen na preminulog brata predsjednika Salernitane, a prihod od ulaznica je bio namijenjen za humanitarne svrhe

Sudija podijelio četiri crvena kartona. Twitter

E. Ć.

2.8.2022

Duel turskog prvoligaša Adana Demirspora i italijanske Salernitane trebao je pružiti dobar fudbal, ali je meč trokut turnira "Angelo Iervolino" obilježila tučnjava fudbalera na terenu.

Turnir je organizovan u spomen na preminulog brata predsjednika Salernitane, a prihod od ulaznica je bio namijenjen za humanitarne svrhe. Zanimljivo da su se utakmice igrale po 45 minuta.

U prvoj utakmici Regina je pobijedila Adanu sa 1:0, a onda je u okršaju Adane i Salernitane nastao pravi haos. Sve je krenulo kada je Samet Akajdin (Akaydin) udario Nizozemca Reda Boulta, zbog čega je dobio crveni karton, a onda su se u sukob uključili ostali fudbaleri.

Kod Salernitane su pocrvenili iskusni Federiko Facio (Federico Fazio) i Lasana Kulibali (Lassana Coulibaly), dok je kod Adane osim Akajdina isključenje zaradio i Kevin Rodrigeš (Rodrigues). 

Na kraju je Adana pobijedila sa 3:1. U posljednjem meču trokut turnira Salernitana je savladala Reginu, pa je trofej pripao Adani. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.