MUNDO DEPORTIVO

Pjanić ostaje u Barceloni

Mnogo mi se dopao, odlično je tražio prostor, rekao je Ćavi

Miralem Pjanić. Arhiva

G. Š.

2.8.2022

"Mundo Deportivo" danas piše da jenaš as Miralem Pjanić pronašao odličnu komunikaciju sa trenerom Barse Ćavijem (Xavi) tokom turneje u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i da je spreman da se bori za mjesto u timu, a sa druge strane ne želi da pravi nikakve smetnje klubu


Gledao sam ga sa divljenjem

Selili su Miralema Pjanića ovog ljeta u Napoli i Juventus, još prošle sezone je išao i na pozajmicu u Bešiktaš, ali djeluje da bi konačno mogao da se skrasi u Barceloni. Kako piše dobro upućeni pomenuti izvor, iskusni vezista je spreman da smanji platu kako bi ostao u Barceloni. Djeluje da će se na taj način naći pozitivan dogovor između dvije strane.

Ćavi je nedavno pohvalio našeg asa poslije utakmice sa Juventusom, gdje mu je dao dobru minutažu, a ovaj mu uzvratio odličnom partijom.

- Mnogo mi se dopao, odlično je tražio prostor. Posjeduje jedinstvenu viziju igre, on je sjajan igrač... Izuzetan je tehničar, rekao je Ćavi.

Rečima trenera bio je oduševljen i fudbaler iz Bosne i Hercegovine, koji sa Barselonom ima ugovor do leta 2024. godine.

- Ćavi je za mene uvijek bio uzoran vezni fudbaler. Gledao sam ga sa divljenjem, on je jedan od najbljih svih vremena, rad sa njim je nešto posebno, rekao je Pjanić.


Spreman na ustupke

Konkretno, kada se radi o primanjima, koja iznose negdje oko 12.000.000 eura na godišnjem nivou, Pjanić je još prošle godine pokazao fleksibilnost kada je pristao na smanjenje u jeku pandemije koronavirusa, dok se zbog prelaska u Bešiktaš odrekao navodno čak 60 posto svojih primanja. Dakle, i ovoga puta je spreman za ustupak samo kako bi konačno dobio pravu šansu da se dokaže u jednom od najvećih klubova na planetim, piše "Mundo Deportivo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.