DERBI U HERCEGOVINI

Kapiten Veleža, pred okršaj sa Željom, za "Avaz": U Gabeli očekujem pun stadion naših navijača

Svakako derbi utakmica u kojoj moramo ući skoncentrisani i odlučni u svojim idejama i stvarima s kojim se dogovorimo sa šefom, kaže Zvonić

Zvonić optimista pred derbi protiv Željezničara. FK VELEŽ

Piše: M. K.

2.8.2022

Fudbaleri Veleža su se nedavno oprostili od Evrope eliminacijom iz Konferencijske lige gdje je od njih u dvomeču bio bolji maltežanski Spartans.

Sada "Rođenima" slijedi povratak u bh. Premijer ligu gdje su do sad odigrali samo jednu utakmicu, remizirali 1:1 na gostovanju kod Posušja.

Kapiten Veleža Denis Zvonić u razgovoru za portal "Avaza" govorio je o narednom iskušenju u petak kada je će Velež ugostiti Željezničar, ali u Gabeli jer se teren stadiona "Rođeni" renovira.

- Pošto je naš teren još u izgradnji i postavlja se nova trava, moramo igrati na neutralnom terenu dok se to ne završi. Zato, ako Bog da, u petak dočekujemo Želju u Gabeli. Šteta što ne igramo ovaj derbi kod kuće, ali ne sumnjam da će biti pun stadion navijača Veleža. Vjerujem da će oko tri hiljade naših navijača biti tamo, baš koliko i prima stadionu u Gabeli, ističe Zvonić. 

Mostarci neće imati lagan posao protiv Želje koji iz meča u meč igra sve bolje i u vrhu tabele od starta sezone.

- Svakako derbi utakmica u kojoj moramo ući skoncentrisani i odlučni u svojim idejama i stvarima s kojim se dogovorimo sa šefom. Sve ono u čemu smo griješili u Evropi treba da ispravljamo i da nam se takve greške više ne dešavaju. Sigurno da će vrijeme biti sparno i vruće biti za ovo doba godine jer su baš velike vrućine, ali mora da se igra. Nadam se dobroj utakmici i pozitivnom rezultatu da vratimo samopouzdanje pred naredne utakmice koje nas čekaju u prvenstvu, zaključio je Zvonić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.